Τρίτη 13 Απριλίου 2010

Βαθμολογία / Αξιολόγηση

Ο πιο συνήθης και εύχρηστος τρόπος βαθμολόγησης είναι τα αστεράκια αγαπητά μου παιδιά. Οπότε και εδώ θα γίνεται το ίδιο. Να σημειώσω ότι οι ταινίες θα βλέπονται όπως πρέπει να βλέπονται , δηλαδή σε μεγάλη οθόνη και έτσι θα βαθμολογούνται. 'Ολοι οι άλλοι τρόποι όπως ο υπολογιστής και το ipod είναι απαράδεκτοι. Τώρα αν θέλετε να τις βλέπετε εκεί δεν έχω να πω τίποτα άλλο παρά μόνο ο'τι θα καείτε στην κόλαση γι'αυτό. Όπως και να έχει η βαθμολογία είναι προσωπική και το μόνο που κάνει είναι να δίνει ένα στίγμα για την ταινία.
Οι ταινίες προσεγγίζονται στο κατά πόσο αξίζει κάποιος να σηκωθεί από το σπιτάκι του και τον ζεστό του καναπέ για να πάει να σκάσει ένα δεκαρικάκι ευρώ και μερικές φορές να φάει κίνηση στον δρόμο. Από αυτή την άποψη θα είμαστε αυστηροί. Όμως θα είμαστε και ελαστικοί με τα κινηματογραφικά είδη και τους σκηνοθέτες καθώς θεωρούμε ότι όλοι είναι ικανοί για το καλύτερο και το χειρότερο συγχρόνως. Αυτά θα τα ξαναπούμε διεξοδικά όμως στο μέλλον. Απλά να προσθέσω ότι στον κατηγορία του οικιακόυ κινηματογράφου ( home cinema ) θα έχουμε διαφορετική προσέγγιση.
Άρα σε κάθε ταινία θα υπάρχουν 2 βαθμολογίες μία για την θέαση της ταινίας σε σινεμά και μία στο σπίτι που ενδεχομένως σε μερικές περιπτώσεις να συμπίπτουν. Μπορεί ακόμα να αναγράφονται και άλλα χαρακτηριστικά , όπως για παράδειγμα αν είναι ευχάριστη για πολλές θεάσεις στο μέλλον κ.α.
Επίσης θα υπάρχουν και τα μισά των αστεριών για πιο ακριβή χαρακτηρισμό. Τα πάντα γίνονται για το κέφι μας και την πληροφόρηση σας καθώς και για την ανταλλαγή απόψεων που είναι κάτι παραπάνω από επιθυμητή !!!!!!!!!!
Έχουμε και λέμε λοιπόν αγαπητά μου παιδιά:

Μηδέν ( 0 ) : Απαράδεκτη
Μισό ( 1/2 ) : Απαράδεκτη παρά μισό
Ένα ( * ) : Κακή
Ενάμιση ( *1/2 ) : Χάλια
Δύο ( ** ) : Μέτρια
Δυόμιση ( **1/2 ) : Συμπαθής
Τρία ( *** ) : Καλή
Τρία μισό ( ***1/2 ) : Αρκετά καλή
Τέσσερα ( **** ) : Πολύ καλή
Τέσσερα μισό ( ****1/2 ) : Υπέροχη
Πέντε ( ***** ) : Μοναδική


Αυτά λοιπόν μικρά μου παιδιά !!! Νομίζω ότι είμαστε έτοιμοι. Ελπίζω να κάνουμε καλή παρεούλα.
Ταπεινά δικός σας ......... ΛΑΚΗΣ ΜΠΟΜΠΙΝΑΣ




3 σχόλια:

  1. Η ανάρτηση παίρνει ***** (μοναδική!) και μόνο για την επινόηση του "Απαράδεκτη παρά μισό"! Είσαι όντως εσύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επιτέλους όλη η συσσωρευμένη εμπειρία και τεχνογνωσία επί του θέματος φαίνεται χρήσιμη και προς τρίτους. Συγχαρητήρια Κ. Μπομπίνα! Πόσες φορές σας έχω πει στο μακρινό παρελθόν ότι αυτό θα έπρεπε να είναι το επάγγελμα σας????
    Υ.Σ. θα συμφωνήσω με τον προλαλήσαντα ότι το "απαράδεκτη παρά μισό" είναι όλα τα λεφτά!!!!!! Δεν υπάρχει!!! χαχαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΕΙΡΕΣ ΕΒΕΡ ΕΝΤ ΕΒΕΡ ΕΝΤ ΕΒΕΡ!!! (51-100)

Εδώ συνεχίζουμε το ταξίδι μας στις τηλεοπτικές αναμνήσεις. Είναι οι υπόλοιπες 50 από τις 100 αγαπημένες σειρές του κου Λάκη. Επαναλαμβάν...