Αναγνώστες

Τρίτη, 13 Απριλίου 2010

Βαθμολογία / Αξιολόγηση

Ο πιο συνήθης και εύχρηστος τρόπος βαθμολόγησης είναι τα αστεράκια αγαπητά μου παιδιά. Οπότε και εδώ θα γίνεται το ίδιο. Να σημειώσω ότι οι ταινίες θα βλέπονται όπως πρέπει να βλέπονται , δηλαδή σε μεγάλη οθόνη και έτσι θα βαθμολογούνται. 'Ολοι οι άλλοι τρόποι όπως ο υπολογιστής και το ipod είναι απαράδεκτοι. Τώρα αν θέλετε να τις βλέπετε εκεί δεν έχω να πω τίποτα άλλο παρά μόνο ο'τι θα καείτε στην κόλαση γι'αυτό. Όπως και να έχει η βαθμολογία είναι προσωπική και το μόνο που κάνει είναι να δίνει ένα στίγμα για την ταινία.
Οι ταινίες προσεγγίζονται στο κατά πόσο αξίζει κάποιος να σηκωθεί από το σπιτάκι του και τον ζεστό του καναπέ για να πάει να σκάσει ένα δεκαρικάκι ευρώ και μερικές φορές να φάει κίνηση στον δρόμο. Από αυτή την άποψη θα είμαστε αυστηροί. Όμως θα είμαστε και ελαστικοί με τα κινηματογραφικά είδη και τους σκηνοθέτες καθώς θεωρούμε ότι όλοι είναι ικανοί για το καλύτερο και το χειρότερο συγχρόνως. Αυτά θα τα ξαναπούμε διεξοδικά όμως στο μέλλον. Απλά να προσθέσω ότι στον κατηγορία του οικιακόυ κινηματογράφου ( home cinema ) θα έχουμε διαφορετική προσέγγιση.
Άρα σε κάθε ταινία θα υπάρχουν 2 βαθμολογίες μία για την θέαση της ταινίας σε σινεμά και μία στο σπίτι που ενδεχομένως σε μερικές περιπτώσεις να συμπίπτουν. Μπορεί ακόμα να αναγράφονται και άλλα χαρακτηριστικά , όπως για παράδειγμα αν είναι ευχάριστη για πολλές θεάσεις στο μέλλον κ.α.
Επίσης θα υπάρχουν και τα μισά των αστεριών για πιο ακριβή χαρακτηρισμό. Τα πάντα γίνονται για το κέφι μας και την πληροφόρηση σας καθώς και για την ανταλλαγή απόψεων που είναι κάτι παραπάνω από επιθυμητή !!!!!!!!!!
Έχουμε και λέμε λοιπόν αγαπητά μου παιδιά:

Μηδέν ( 0 ) : Απαράδεκτη
Μισό ( 1/2 ) : Απαράδεκτη παρά μισό
Ένα ( * ) : Κακή
Ενάμιση ( *1/2 ) : Χάλια
Δύο ( ** ) : Μέτρια
Δυόμιση ( **1/2 ) : Συμπαθής
Τρία ( *** ) : Καλή
Τρία μισό ( ***1/2 ) : Αρκετά καλή
Τέσσερα ( **** ) : Πολύ καλή
Τέσσερα μισό ( ****1/2 ) : Υπέροχη
Πέντε ( ***** ) : Μοναδική


Αυτά λοιπόν μικρά μου παιδιά !!! Νομίζω ότι είμαστε έτοιμοι. Ελπίζω να κάνουμε καλή παρεούλα.
Ταπεινά δικός σας ......... ΛΑΚΗΣ ΜΠΟΜΠΙΝΑΣ
Μανιφέστο

Φίλοι και φίλες καλώς ήρθατε ! Εγώ ο Κύριος Λάκης Μπομπίνας μέγας σινεφίλ και ψώνιο σας υποδέχομαι στο blog μου. Τα πράγματα είναι απλά. Λατρεύουμε τις ταινίες και μιλάμε γι' αυτές. Προσοχή !!!! Ουδεμία σχέση έχουμε με τους δυνάστες κριτικούς κινηματογράφου που έχουν πιο πολλά κολλήματα και από τις τρίχες τους. Θα σας παρακαλούσα απλά να μου συγχωρέσετε κάποια ορθογραφικά ή άλλα λάθη , θα προσπαθήσω να κάνω ότι καλύτερο μπορώ. Πάμε τώρα στο κυρίως θέμα.
Βλέπουμε ταινίες κυρίως νέες και γράφουμε μια εναλλακτική προσέγγιση. Αξιολογούμε με συγκεκριμένες παραμέτρους :
1. Πόσο μας άρεσε η ταινία.
2. Πόσο αξίζει για να πάει κάποιος να την δει στον κινηματογράφο ή στο dvd.
3. Την αξία που θεωρούμε ο'τι έχει , είτε ιστορική είτε καλλιτεχνική.
Η βαθμολογία θα βγαίνει σε συνάρτηση των παραπάνω.
Επίσης ευελπιστούμε στο μέλλον να κάνουμε κι άλλες ενότητες όπως επίσης και λίστες ( top 10 , best of ) με την δική σας συμμετοχή φυσικά.
Θα ξεκινήσουμε σιγά σιγά γιατί παρ'όλο που είμαστε τεράστιοι σινεφίλ και πολύπειροι στον χώρο στα blogs είμαστε σκράπες.
Κάτι ακόμα. Επειδή κάνουμε ότι γουστάρουμε θα είμαστε αδέκαστοι , είρωνες και λάβροι , αλλά συγχρόνως γεμάτοι θαυμασμό , φανατικοί - με την καλή έννοια , βλέπε fans - και ακριβοδίκαιοι.
ΑΣ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΟΙ ΧΟΡΟΙ !!!!!!!!!!!!!!!