Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

SPLICE (2009) Καναδάς, Γαλλία


DIRECTOR/ SCREENWRITER
Vincenzo Natali

CAST
Adrien Brody, Sarah Polley, Delphine Chaneac.             Επιστημονικής φαντασίας/ Τρόμου      102΄ color

Μπαμπά, θέλω μια περούκα!
Yποτιμημένο από κοινό και κριτικούς το "Splice" μοιάζει μια χαμένη υπόθεση. Στην πραγματικότητα πρόκειται για μια ενδιαφέρουσα ταινία που αντλεί τις ιδέες τις από το "Φρανκενστάιν" μέχρι το "Species". Το επίπεδο παραγωγής είναι αρκετά καλό- βλέπε Guillermo del Toro ( hellboy 1 & 2  ***, Ο λαβύρινθος του Πάνα **** κ.λ.π.) και η σκηνοθεσία ανήκει στον Vincenzo Natali ( Cube ***). Η ταινία ευτυχεί να έχει και ένα πολύ καλό πρωταγωνιστικό δίδυμο, τον Adrien Brody και τη Sarah Polley, οι οποίοι δίνουν σάρκα και οστά στο ζευγάρι των γενετιστών που αποφασίζουν να κρατήσουν και να μεγαλώσουν κρυφά τον "καρπό" ενός πειράματος τους. Ειδική μνεία όμως πρέπει να γίνει και στην Delphine Chaneac, που δίνει μια δυναμική ερμηνεία σαν "Ντρεν", το πλάσμα δηλαδή, που χωρίς να αρθρώσει μια λέξη και εξελίσσεται  από έμβρυο σε...κάτι που δεν θα σας αποκαλύψω!

Η ταινία έκανε πρεμιέρα στο φεστιβάλ του Sundance με μεγαλύτερη διάρκεια, που αφορούσε κυρίως στο παρελθόν του χαρακτήρα της Sarah Polley, στις αίθουσες όμως βγήκε χωρίς αυτό. Δεν γνωρίζω το αποτέλεσμα της μεγαλύτερης κόπιας, αλλά δεν παίζει και κανένα ρόλο γιατί αυτή είναι η τελική εκδοχή της ταινίας. 

Στην μεγάλη οθόνη το φιλμ δεν "πιάνει " τα λεφτά του, αλλά είναι μια χαρά για ιδιωτική προβολή ένα βροχερό Κυριακάτικο απόγευμα. Είναι μια "μικρή" ταινία, με επαρκή εφέ- ιδιαίτερα του πλάσματος - και σκοτεινή ατμόσφαιρα, πολύ πιο σοβαρή από αντίστοιχες του είδους που θίγει και αρκετά θέματα που είναι ταμπού. Υπάρχουν βέβαια και οι σεναριακές ευκολίες, ειδικά προς το τέλος, αλλά γενικά θα σας αποζημιώσει.

Μήτσο, πιάσε το Τέζα!!
Είναι μια "οικογενειακή" ιστορία για ένα τέρας. 


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ       **1/2 ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΠΊΤΙ

ΘΑ ΤΟ ΞΑΝΑΒΛΕΠΑΤΕ????   Με καλή παρέα

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ ΚΟΙΝΟ    Νεανικό και λάτρεις των B-movies.






ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΕΙΡΕΣ ΕΒΕΡ ΕΝΤ ΕΒΕΡ ΕΝΤ ΕΒΕΡ!!! (51-100)

Εδώ συνεχίζουμε το ταξίδι μας στις τηλεοπτικές αναμνήσεις. Είναι οι υπόλοιπες 50 από τις 100 αγαπημένες σειρές του κου Λάκη. Επαναλαμβάν...