Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012



ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ ( ORANGES AND SUNSHINE ) 2010- Μεγ. Βρετανία, Αυστραλία/ Διάρκεια 100'.  



Director: 
Jim Loach
Cast:  Emily WatsonHugo WeavingDavid Wenham.


 Ο Jim Loach, άξιο τέκνο του πατρός του Ken Loach ( The Wind That Shakes the Barley, Land and Freedom, Carla's Song κ.α. ) παίρνει την σκυτάλη της κοινωνικής καταγγελίας με μια ομολογουμένως απίστευτη αληθινή ιστορία, εκατοντάδων χιλιάδων παιδιών που στάλθηκαν παράνομα από την Αγγλία στην Αυστραλία τον προηγούμενο αιώνα. Την ανακάλυψη έκανε μια κοινωνική λειτουργός την δεκαετία του '80 ( Emily Watson ). 
Κινηματογράφηση σπαρτιατική, καλές ερμηνείες, προσεγμένη παραγωγή του BBC που θα μπορούσε να ήταν και τηλεταινία. Μεγαλύτερο ενδιαφέρον έχουν η αποκαλύψεις και το σοκ ενός τόσο απροκάλυπτα ρατσιστικού γεγονότος, παρά το φιλμ το ίδιο σαν κατασκευή. Γκρίζα ντουβάρια, αγέλαστοι άνθρωποι, βροχή στο UK, ηλιόλουστο τοπίο απόγνωσης στην Αυστραλία, απ΄όπου και ο τίτλος. Περισσότερο αξίζει να το δει κανείς για να καταλάβει το μέγεθος της απάνθρωπης εκμετάλλευσης που τα "πολιτισμένα" κράτη και οι κυβερνήσεις τους έχουν προσφέρει απλόχερα στο πέρασμα των αιώνων. 

ΜΠΟΜΠΙΝΟΜΕΤΡΟ    6 στα 10. 

ΘΑ ΤΟ ΞΑΝΑΒΛΕΠΑΤΕ???     Μια φορά είναι αρκετή...  


ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΕΙΡΕΣ ΕΒΕΡ ΕΝΤ ΕΒΕΡ ΕΝΤ ΕΒΕΡ!!! (51-100)

Εδώ συνεχίζουμε το ταξίδι μας στις τηλεοπτικές αναμνήσεις. Είναι οι υπόλοιπες 50 από τις 100 αγαπημένες σειρές του κου Λάκη. Επαναλαμβάν...