Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΥΦΥΪΑ ( LIMITLESS ) 2011- ΗΠΑ, Διάρκεια 105'.



Director: 

Neil Burger
Cast: Bradley CooperRobert De Niro.


Eddie Morra  (  Bradley Cooper ) πλακώνει τα "μπιφτέκια" που του δίνει ο κουνιάδος του και ανακαλύπτει: 1ον, ότι μπορεί να χρησιμοποιήσει το υπόλοιπο ανενεργό 80% του εγκεφάλου του, 2ον: Ότι έχει εθιστεί, με επικίνδυνα αποτελέσματα, 3ον: Ότι έχει δει τον θεό φαντάρο και το Ρόμπερτ ντε Νίρο ζάμπλουτο μπίζνεσμαν!!

Το φιλμ του  Neil Burger βλέπετε ευχάριστα, έχοντας αρκετή πλάκα και αρκετά σεναριακά κενά για να μην το πάρεις πολύ σοβαρά. Επίσης έχει ένα αντισυμβατικό τέλος για ταινία του είδους. Τώρα που το σκέφτομαι μοιάζει με το όνομα του σκηνοθέτη...είναι σαν...μπέργκερ, το τρως μονοκοπανιά και δεν το θυμάσαι καν μετά- οπότε δεν έχεις και τύψεις.
Καλή πρόταση για home cinema με φίλους, με κανονικά μπιφτέκια όμως.....!!!!!


ΜΠΟΜΠΙΝΟΜΕΤΡΟ             6 στα 10

ΘΑ ΤΟ ΞΑΝΑΒΛΕΠΑΤΕ????          Την έχετε ακούσει μου φαίνεται...


ΑΙ ΕΙΔΟΙ ΤΟΥ ΜΑΡΤΙΟΥ ( THE IDES OF MARCH ) 2011- ΗΠΑ, Διάρκεια 101'





Director: 

George Clooney
Cast:  Paul GiamattiGeorge Clooney, Philip Seymour HoffmanRyan GoslingEvan Rachel WoodMarisa Tomei,  Jeffrey Wright.


Νεόκοπο οργανωτικό στέλεχος δημοκρατικού υποψηφίου μαθαίνει από την καλή και την ανάποδη τα σκοτεινά παιχνίδια του επαγγέλματος.
Η ταινία του Κλούνεϊ είναι ειλικρινής, κανείς δεν μπορεί να τον κατηγορήσει για το αντίθετο. Βασισμένη σε ένα θεατρικό έργο- "Farragut North" του Beau Willimon- με τον Κλούνεϊ να συμμετέχει στην διασκευή του σεναρίου, η ταινία επικεντρώνεται αποκλειστικά στα γραφεία του ενός κόμματος. Δεν μαθαίνουμε κάτι φοβερά καινούργιο και κατά βάση δεν μας πολυενδιαφέρει, καθότι είναι ένα πολύ Αμερικάνικο θέμα. Λίγο στατικό λοιπόν και σύντομο, βασίζεται σε πολύ καλές ερμηνείες. Οι Ryan GoslingPhilip Seymour HoffmanPaul Giamatti δημιουργούν ένα εκρηκτικό τρίγωνο συνωμοσίας και ίντριγκας. Η σκηνοθεσία είναι επαρκής, αποδεικνύοντας για ακόμα μια φορά την επιπλέον ικανότητα του Τζορτζ- Confessions of a Dangerous MindGood Night, and Good Luck- που εμμένει όμως σε συγκεκριμένη θεματολογία, άντρες με ιδεολογικές ανησυχίες, σε ιδιαίτερα στρεσαρισμένες καταστάσεις. 
Πραγματικά δεν έχω 
κάτι άλλο να πω  για την ταινία, παρά μόνο ότι κτίζει μια έντονη κατάσταση για μια κορύφωση που δεν έρχεται ποτέ- όχι πως είναι απαραίτητο βέβαια.
Σπιτάκι σας και προαιρετικά. 






ΜΠΟΜΠΙΝΟΜΕΤΡΟ       6 ΣΤΑ 10

ΘΑ ΤΟ ΞΑΝΑΒΛΕΠΑΤΕ????       ΠΙΟ ΧΑΒΑΛΕ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ....ΜΠΛΙΑΧ!


ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΕΙΡΕΣ ΕΒΕΡ ΕΝΤ ΕΒΕΡ ΕΝΤ ΕΒΕΡ!!! (51-100)

Εδώ συνεχίζουμε το ταξίδι μας στις τηλεοπτικές αναμνήσεις. Είναι οι υπόλοιπες 50 από τις 100 αγαπημένες σειρές του κου Λάκη. Επαναλαμβάν...