Αναγνώστες

Πέμπτη, 3 Νοεμβρίου 2011

CULT CORNER


HUMAN CENTIPEDE, THE (FIRST SEQUENCE) (2009) ΟΛΛΑΝΔΙΑ, ΓΕΡΜΑΝΙΑ.
Director,

Writer: Tom Six


Καμία έκπληξη δεν υπάρχει σε αυτό το ξεδιάντροπο φιλμ του φοβερού  Tom Six. Είναι αυτό ακριβώς που λέει. Ένας τρελός επιστήμονας θέλει να δημιουργήσει ένα ανθρώπινο πολύποδο! Γιατι; Μα γιατί...είναι τρελός! Την πέφτει λοιπόν σε ανυποψίαστα θύματα, που τα κοιμίζει και τα μεταφέρει στην απόλυτα αποστειρωμένη και τεράστια κατοικία του μέσα στο δάσος. Πως ακριβώς θα πετύχει τον στόχο του; Με μια χειρουργική επέμβαση όπου θα ενωθούν τα σώματα των υποκειμένων με έναν πρωτότυπο και προφανή τρόπο, ass to mouth!!!
Λάτρης της πολιτικής ΜΗ ορθότητας και αρκετά ιδιόρρυθμος ώστε να κάνει ότι γουστάρει- καλό αυτό- ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος με το φοβερό όνομα, δημιουργεί ένα νοσηρό φιλμ στα χνάρια παλαιότερων δημιουργών του είδους. Υπάρχει μια αύρα "φτηνού" τρόμου των δεκαετιών του '70 και του '80. Η φάτσα του παρανοϊκού γιατρού είναι απίστευτη.  Ο Dieter Laser- άλλο απίστευτο όνομα- καρατερίστας Γερμανός ηθοποιός, δίνει μια ερμηνεία που τον μετατρέπει σε απόλυτο άρχοντα των b-movies. Οι δύο Αμερικάνες φίλες, στο πρώτο μισάωρο που μιλάνε, είναι σαν να έχουν βγει από ταινία πορνό. Το ίδιο και το παίξιμό τους. Απίστευτο γέλιο. Γιατί δεν μιλάνε αργότερα; Μα καλά μου παιδιά, δεν καταλαβαίνετε τίποτα;
Γενικά η ταινία είναι καλύτερη από ότι ακούγεται. Φυσικά δεν είναι για όλα τα γούστα. Είναι λιγότερο αιματηρή και τα περισσότερα πράγματα υπονοούνται. Υπάρχουν και οι προφανείς ανατομικές σκηνές, με τα αντίστοιχα αποτελέσματα! Δεν ξεφεύγει στιγμή από αυτό που είναι όμως, ένα φτηνό και "βρώμικο" φιλμικό υποπροϊόν. Σαν τέτοιο είναι σχετικά επιτυχημένο. Αυτή τη στιγμή ήδη παίζεται στο εξωτερικό το σίκουελ και η τρίτη ταινία ετοιμάζεται πυρετωδώς! Για ταγμένους και όσους θέλουν να μυηθούν. 
ΜΠΟΜΠΙΝΟΜΕΤΡΟ      **
ΘΑ ΤΟ ΞΑΝΑΒΛΕΠΑΤΕ?      Προτιμώ να δω το δεύτερο.