Αναγνώστες

Παρασκευή, 20 Απριλίου 2012

ΜΙΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ.

Αγαπητά μου παιδιά. Με μεγάλη μου χαρά σας πληροφορώ ότι μπορείτε να μας βρείτε και στο νέο και καταπληκτικό, rock n' roll διαδικτυακό "περιοδικό" Wild Thing (http://wildthing.gr). Εκεί μπορείτε να ενημερωθείτε για μουσικά δρώμενα, κυκλοφορίες δίσκων, θεατρικές παραστάσεις, κινηματογράφο φυσικά- από τον ένα, τον μοναδικό, τον τιτανοτεράστιο Μπομπίνα!!!!-, βιβλία, κόμιξ, videogames και ένα εκατομμύριο άλλα πράγματα!!!! Φυσικά υπάρχουν και άρθρα που ο καθένας λέει το μακρύ του και το κοντό του!!! Τέλειο!!!
Μπορείτε λοιπόν να "μπαίνετε" εκεί για κινηματογραφικά νέα αιχμής και παρουσιάσεις ταινιών και dvd. Μην ξεχνάτε όμως ποτέ την πρώτη σας αγάπη. Το BLOG μου!!!
Καλή διασκέδαση και καλή δύναμη......μανίτσες μου...

Με απέραντη εκτίμηση
Κύριος Λάκης Μπομπίνας

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΕΒΙΝ (WE NEED TO TALK ABOUT KEVIN) 2011- Ην. Βασίλειο, ΗΠΑ, Διάρκεια 112'.

Director: 

Lynne Ramsay
Cast: Tilda SwintonJohn C. ReillyEzra MillerJasper Newell.


Πως είναι αλήθεια να είσαι η μητέρα ενός "τέρατος"; Παρακολουθώντας την αποσπασματική ιστορία, μέσα από το μυαλό της Eva Khatchadourian ( η πάντα εκπληκτική Tilda Swinton ), ταξιδεύουμε στον χρόνο με ένα καταπληκτικό μοντάζ και η μόνη ένδειξη για το πότε, είναι το μάκρος των μαλλιών της ηρωίδας. Το κόκκινο είναι το χρώμα που την στοιχειώνει. Σε μια εκδρομή της στην Ιταλία, υποθέτουμε, σε έναν "πόλεμο" ντομάτας, στο αίμα που ο γιος της βούτηξε την ζωή της, στην μπογιά που της πετάνε στο σπίτι. Κάθε μέρα ξεπλένει τα χέρια της και κάθε μέρα φαίνεται σαν να είναι βουτηγμένη σε αυτό.
Απέκτησε κάτι που όλοι απευχόμαστε, ένα πραγματικά πανέξυπνο και "διαβολικό" παιδί, γεννημένο να της κάνει την ζωή κόλαση. Εδώ όμως δεν έχουμε να κάνουμε με κάτι υπερφυσικό όπως στην "Προφητεία". Η μόνη που το βλέπει είναι η ίδια. Ο πατέρας του ζει στην κοσμάρα του. Το σπίτι τους, ένα πολύ ακριβό σπίτι στα προάστια, είναι χαρακτηριστικά άδειο. Τα ράφια της κουζίνας, οι επιφάνειες των επίπλων, τα συναισθήματα. Στην πραγματικότητα ποτέ, κανείς δεν μιλάει πραγματικά για τον Κέβιν.
Βασισμένο σε ένα μυθιστόρημα του 2003 της Lionel Shriver, το φιλμ της Lynne Ramsay είναι ένα "ενοχλητικό" κομψοτέχνημα που διαθέτει δύο καταπληκτικές ερμηνείες από τρεις (!) ηθοποιούς, καθότι τον ρόλο του Κέβιν στα χρόνια 6 έως 8 τον παίζει ο φοβερός πιτσιρικάς Jasper Newell, που δίνει την σκυτάλη στον έφηβο Ezra Miller. Το μοντάζ όπως αναφέραμε είναι εκπληκτικό και η διεύθυνση φωτογραφίας από τον Seamus McGarvey φέρνει εις πέρας ένα δύσκολο έργο και απογειώνει το φιλμ.
Στην πραγματικότητα έχουμε ένα ψυχογράφημα με την μορφή ενός ψυχολογικού θρίλερ και συγχρόνως ένα κοινωνικό σχόλιο, με χαρακτηριστικά ειρωνική διάθεση και, παρά την σοβαρότητα του θέματος, διανθισμένο με χιούμορ. 
Από τις καλύτερες περσινές ταινίες, δεν της έτυχε η αναγνώριση που έπρεπε, είναι σίγουρο ότι θα αποκτήσει cult status. Δείτε τη οπωσδήποτε. Στην αρχή μπορεί να σας παραξενέψει, αλλά στην συνέχεια θα σας "ρουφήξει" στον κόσμο της. Η ματιά της ενδέχεται να μην είναι για όλους, αλλά όλοι μπορούν να τη δουν! Ένα "ανεξάρτητο" κινηματογραφικό διαμαντάκι.-------Lakis Bobinas.

ΜΠΟΜΠΙΝΟΜΕΤΡΟ   ****
ΘΑ ΤΟ ΞΑΝΑΒΛΕΠΑΤΕ;   Χωρίς δεύτερη σκέψη...