Αναγνώστες

Τρίτη, 4 Μαΐου 2010

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ

Ο κύριος Μπομπίνας θα ήθελε να ευχαριστήσει όλα τα καλά παιδάκια που του δείχνουν εμπιστοσύνη και επισκέπτονται το blog του. Τα σχόλιά σας είναι πάντα ευπρόσδεκτα και τα διαβάζω με περίσσια χαρά, ειδικά αυτά που με κάνουν να διορθώνομαι. Οι απόψεις σας για τις ταινίες είναι εξίσου σημαντικές και θα χαρώ να δω και κάποιες διαφωνίες. Ότι γίνεται εδώ είναι καθαρά για την διασκέδασή μας. Tο blog είναι ένας παράλληλος κόσμος βγαλμένος από την φαντασία μας οπού υπάρχουν μόνο ήρωες ταινιών και δημιουργοί.
Κάθε βράδυ ακαταπόνητα και αγόγγυστα προσπαθώ να κάνω μια καταχώριση. Κάποιες φορές το πετυχαίνω και κάποιες όχι. Μερικές φορές κάνω και 2 ή 3 την ημέρα!!!
Να είστε καλά παιδιά λοιπόν, να τρώτε όλο σας το φαΐ, να διαβάζετε τα μαθήματά σας και να βλέπετε ταινίες.
 Δεχόμαστε και παραγγελιές! Δηλαδή όποιος θέλει να μάθει για μια ταινία, για κάτι που σχετίζεται με αυτή ή ακόμα και για κάποιον ηθοποιό ή σκηνοθέτη μπορεί να ρωτάει. Ο Κύριος Μπομπίνας είναι εδώ για να σας λύσει - αν μπορεί - οποιαδήποτε απορία.

Μετά τιμής......Κος Λάκης.


Επαφή τέταρτου τύπου ( THE FOURTH KIND ) ΗΠΑ ( 2009 )

CAST
Milla Jovovich, Elias Koteas, Will Patton, Hakeem Kae-Kazim.

DIRECTOR
Olatunde Osunsanmi ( also Screenwriter )                                    98' - COLOR                       Θρίλερ


Τοποθετημένο χρονικά το φθινόπωρο του 2000 στο Νομ της Αλάσκα και βασισμένο σε ''αληθινά'' γεγονότα, η ταινία του - άκουσον, άκουσον - Ολατούντε Οσουνσάνμι, ασχολείται με τις περιπέτειες της ψυχολόγου 'Αμπιγκέϊλ Τάϊλερ. Αφού ο άντρας της πέθανε μυστηριωδώς στα χέρια της, επιστρέφει στην δουλειά όπου και ανακαλύπτει ότι πολλοί ασθενείς της έχουν τις ίδιες, παράξενες αναμνήσεις μιας κουκουβάγιας στο παράθυρό τους τη νύχτα. Όταν ένας από αυτούς σκοτώσει όλη του την οικογένεια και αυτοκτονήσει, θα προσπαθήσει μέσω της ύπνωσης να μάθει την αλήθεια με τρομακτικά αποτελέσματα.


Μετά το μακελειό που έγινε με τις κριτικές που πήρε η ταινία ήμουν πολύ μαζεμένος και την προσέγγισα με μουδιασμένη περιέργεια. Εντάξει είναι σαν επεισόδιο των x-files, μερικές φορές οι ηθοποιοί και ειδικά η Γιόβοβιτς, παίζουν υπερβολικά. Δεν είναι όμως ανάγκη να δώσεις πολύ σημασία σε αυτά. Έτσι κι αλλιώς μιλάμε για ένα b movie. Η ταινία βλέπεται άνετα και ομολογώ ότι σε φάσεις με τρόμαξε όσο λίγες. Δεν ξέρω αν θα τσιμπήσετε με το παραμύθι που πουλάει, αλλά για να  δεις ακόμα και τον Σούπερμαν πρέπει να καταπιείς ότι υπάρχει ένας εξωγήινος με μπέρτα που πετάει και σώζει όλο τον κόσμο! Τα μέσα που χρησιμοποιεί - ειδικά τα "πραγματικά" βίντεο - είναι σκιαχτικά. Δεν βασίζεται σε εφέ, που μπορεί να την έκαναν να φαίνεται γελοία, αλλά κτίζει μια ατμόσφαιρα παγωμένη και μυστηριώδη. Θα το πω λοιπόν και ότι γίνει: εμένα μου ψιλοάρεσε η ταινία. Ήταν σίγουρα πιο τρομακτική και πιο καλή από κάτι μπούρδες του τύπου Paranormal Activity. Ενώ τα φαντάσματα και οι μάγισσες έχουν ασυλία οι υποτιθέμενες εξωγήινες επαφές πέφτουν πάντα στην πυρά. Εδώ διακρίνω κάτι που ενοχλεί γενικά. Κατά την γνώμη μου ο κόσμος παίρνει πιο σοβαρά τα θρίλερ περί εξωγήινων απαγωγών ενώ δεν θα έπρεπε. Όλα ανήκουν στην σφαίρα του φανταστικού. Καταλαβαίνω ότι μπορεί να ενόχλησε η χρήση των δήθεν αληθινών σκηνών σαν προσπάθεια του σκηνοθέτη να επηρεάσει με φτηνά κόλπα το κοινό. Δεν διακρίνω όμως διαφορές με άλλες ταινίες του αντίστοιχου βεληνεκούς. Αντίθετα νομίζω ότι επιτυγχάνει τον στόχο της.Μην την φοβάστε λοιπόν καθόλου και νοικιάστε τη. Η αλήθεια είναι ότι σινεμά δεν αξίζει να τραβηχτείς για χάρη του αλλά στο dvd είναι μια χαρούλα - και δυο τρομάρες, πραγματικές όμως!!

Τώρα αν θέλετε να εξερευνήσετε πόσα από αυτά που θα δείτε είναι αλήθεια, είναι δικό σας θέμα. Η κωμόπολη αυτή υπάρχει και όντως έχουν εξαφανιστεί αρκετά άτομα. Στην ταινία φαίνεται να είναι δίπλα σε βουνά. Αυτό δεν είναι σίγουρα αλήθεια γιατί στην πραγματικότητα είναι σε μέρος τελείως επίπεδο. Η ταινία άλλωστε έχει γυριστεί στην Βουλγαρία!!!!

Ένα μεγάλο  στοίχημα ήταν αυτή η ταινία, με μέτρια ανταπόκριση. Ανακαλύψτε την και οπλιστείτε με θάρρος γιατί είναι μια πραγματικά τρομακτική ταινία. Καλό θα ήταν να μην την δείτε μόνοι και αργά τη νύχτα. Εγώ το έκανα και έκλασα πόμολα. Μια χαρά προβολή λοιπόν, με μια ταινία που είναι πολύ πιο πάνω από πολλές που μας παραμυθιάζουν να δούμε. Δεν είναι ένα χαμένο αριστούργημα. Είναι μια χρυσή αποτυχία. Σας περιμένει!

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ :    ***  και μόνο για σπίτι

ΘΑ ΤΟ ΞΑΝΑΒΛΕΠΑΤΕ; : Μόνο με ανθρώπους που δεν είναι ενήμεροι για το τι θα δουν, για τον χαβαλέ.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ KOINO:   "Χαλαροί" λάτρεις του φανταστικού.