Δευτέρα 17 Μαΐου 2010

SERIES



TRUE BLOOD ( 2008 - present ) ΗΠΑ

CAST
Anna Paquin, Stephen Moyer, Alexander Skarsgard, Rutina Wesley, Ryan Kwanten, Sam Trammell, Nelsan Ellis, Christopher Bauer.

CREATOR
Alan Ball

52'-55' το επεισόδιο    ( SEASON 1 & 2 )

Φαντασίας 

Αγαπητά μου παιδιά, ο κύριος Λάκης ανοίγει σήμερα μια νέα κατηγορία, απλώνοντας έτσι κι άλλο την ενημέρωσή σας, αυτή την φορά με την παρουσίαση τηλεοπτικών σειρών. Οι σειρές έχουν γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της οικιακής μας ψυχαγωγίας και πλησιάζουν πια τα στάνταρ των κινηματογραφικών ταινιών με την ποιότητα τους, τόσο σε θεματολογία, όσο και σε επίπεδο παραγωγής. Αυτό έχει δημιουργηθεί αργά αλλά σταθερά τα τελευταία 20 χρόνια. Δεν θα μπορούσε ποτέ να υπάρξει μια σειρά σαν το "true blood" πριν. 

Καταρχάς είναι γυρισμένο για την καλωδιακή, πράγμα που σημαίνει ότι βρίθει από σεξ, βία και διαστροφή, πράγματα που δεν βρίσκεις στις σειρές των κοινών καναλιών στην Αμερική. Είναι βασισμένο στην σειρά βιβλίων της Charlaine Harris "the Southern Vampire mysteries" και διασκευασμένο για την μικρή οθόνη από τον σεναριογράφο του "American Beauty" και δημιουργό του "six feet under", Alan Ball. 



H σειρά βέβαια δεν γέρνει προς το μυστήριο αλλά προς το ερωτικό στοιχείο. Για την ακρίβεια κάνει την οθόνη της τηλεόρασης να θολώνει από τις καυτές παρουσίες και τις περιπτύξεις των πρωταγωνιστών. Η υπόθεση εξελίσσεται στην μικρή πόλη του Αμερικάνικου νότου, Μπον Τεμπ. Η Σούκι, που την υποδύεται η Άννα Πάκουιν ( η γνωστή πιτσιρίκα της ταινίας "Το πιάνο", που πήρε Όσκαρ στα 11 της) ερωτεύεται έναν βρικόλακα 150 ετών, τον Μπιλ. Οι βρικόλακες και οι άνθρωποι συμβιώνουν, χάρη της ανακάλυψης ενός συνθετικού αίματος από την Ιαπωνία, του TRUE BLOOD, που κυκλοφορεί σε μπουκάλια ελεύθερα στην αγορά. Παρ'όλα αυτά υπάρχουν εντάσεις και προκαταλήψεις ανάμεσα στις δύο ράτσες καθώς προσπαθούν να ξεπεράσουν χιλιετίες αμοιβαίας απομόνωσης. Το Μπον Τεμπ  κρύβει και αλλά πολλά μυστικά τόσο για τους γραφικούς  κατοίκους του όσο και για τα υπερφυσικά όντα που ζουν σε αυτό.

Έχοντας δει τις δύο πρώτες περιόδους της σειράς, την προτείνω ανεπιφύλακτα. Η αλήθεια είναι ότι η πρώτη είναι γενικά καλύτερη από την δεύτερη, το επίπεδο όμως παραμένει υψηλό, τόσο σεναριακά ( καταπληκτικό ) όσο και ερμηνευτικά, από όλο το καστ, αλλά και σε επίπεδο παραγωγής.

Η σειρά παίζεται αυτή την εποχή στον ΑΝΤ1 καθημερινά (!), και σε καλή ώρα, καλύτερα όμως να την νοικιάσετε για να την απολαύσετε όπως θέλετε εσείς και χωρίς διαφημίσεις. Προς το παρών υπάρχει μόνο η πρώτη περίοδος στην Ελλάδα αλλά στο Amazon μπορείτε να βρείτε και την δεύτερη. Επειδή είστε άτακτα παιδιά, ξέρω ότι έχετε κι άλλους τρόπους να την δείτε και τίποτα δεν θα σας σταματήσει. Χαίρομαι γιάυτό, γιατί η σειρά απευθύνετε σε πολύύύ άτακτα παιδιά!!

Δεν χρειάζεται να σας κουράσω πολύ, η σειρά κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον και έχει έναν από τους καλύτερους τίτλους αρχής με ένα πολύ ωραίο τραγούδι. Είναι δώδεκα ωριαία επεισόδια η περίοδος και αυτή την στιγμή που μιλάμε ετοιμάζεται ο τρίτος κύκλος.


Αστείο, σέξι, ενήλικο και ποιοτικό, αγωνιώδες και εκκεντρικό το "true blood" ξεχωρίζει από την πρόσφατη τηλεοπτική παραγωγή, που δεν ήταν και η καλύτερη. Θα μπορούσε να έχει εναλλακτικό τίτλο, πολύ ταιριαστό : Θα σου δαγκώσω το κωλαράκι!!!!




ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ           ***1/2   και για τις 2  περιόδους ( **** για την πρώτη, *** για την δεύτερη ).

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ ΚΟΙΝΟ       Λάτρεις της καλής τηλεόρασης, με ανοιχτό μυαλό και γερό στομάχι.











ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΕΙΡΕΣ ΕΒΕΡ ΕΝΤ ΕΒΕΡ ΕΝΤ ΕΒΕΡ!!! (51-100)

Εδώ συνεχίζουμε το ταξίδι μας στις τηλεοπτικές αναμνήσεις. Είναι οι υπόλοιπες 50 από τις 100 αγαπημένες σειρές του κου Λάκη. Επαναλαμβάν...