Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016

The X-FILES- season 10, episode 01!!!!


CAST


David Duchovny, Gillian Anderson, Mitch Pileggi, William B. Davis, Joel McHale, Robbie Amell, Andrew Morgado, Lauren Ambrose.

Σίγουρα δεν μπορώ να προσεγγίσω αντικειμενικά την νέα σεζόν των X-FILES. Ακόμα περισσότερο να την αναλύσω πριν ολοκληρωθούν και τα 6 επεισόδια, αυτής της νέας, μικρής επανεκκίνησης. Θα αρκεστώ στο να σας πω τις εντυπώσεις από το πρώτο επεισόδιο.
Αυτό που έκανε τη σειρά καταπληκτική ήταν η χημεία των πρωταγωνιστών, η τρέλα του δημιουργού Chris Carter και τα καλά υλικά. Ωραίες ιστορίες, μπόλικη παράνοια, και υψηλό επίπεδο παράγωγης. Αυτά φαίνεται να υπάρχουν και τώρα. Όμως τώρα υπάρχει και ένα διαφορετικό τοπίο στην τηλεόραση. Το μέσο έχει αναβαθμιστεί και, ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος και η σύγκριση αναπόφευκτη.
Ξεκινώντας δυναμικά, πιάνει το κουβάρι της ιστορίας από κει που το άφησε. Δεν έχω την διάθεση για spoilers, ούτε για υπερανάλυση. Η δυναμική και η ιστορία είναι οκ. Η διάθεση και τα τεχνικά μέσα δίνουν τον τόνο για μια πιο μεγάλη ιστορία σε επίπεδο παραγωγής. Οι πρωταγωνιστές μπαίνουν στο κουστούμι τους πάλι, αν και λίγο πιο βαριοί, λόγω ηλικίας. Τα εφέ είναι καλά και το σήμα της αρχής είναι ίδιο και απαράλλαχτο!!! Είναι φυσικό να σε πιάνουν τρεμούλες. Πραγματικά λοιπόν μιλάμε για τον ΔΕΚΑΤΟ κύκλο των Χ-FILES. Ακόμα και τα γράμματα έχουν την ίδια ρετρό αισθητική, με την δεκαετία του '90.
Αυτό που αλλάζει λίγο είναι ο τόνος. Γίνεται πιο απειλητικός, η παράνοια μεγαλώνει κι άλλο, όσο κι αν αυτό φαίνεται αδύνατο και χρησιμοποιείται η τελευταία δεκαπενταετία των εξελίξεων σαν όχημα που δικαιολογεί μια μεγαλύτερη συνωμοσία. Σε αυτό το σημείο, πραγματικά χτυπάει κόκκινο. Είναι με διαφορά η πιο "αναρχοαυτόνομη" σειρά. 

Γενικά λοιπόν, δεν έχουμε κάτι νέο. Είναι σαν memorabillia, όπως το Star Wars. Το πρώτο επεισόδιο στρώνει το έδαφος για κάτι δυναμικό. Υπάρχουν κλασσικές ατάκες, λιγότερο χιούμορ και πιο σκοτεινό και μισάνθρωπο ντεκόρ. Δεν είναι η νέα τομή στην τηλεόραση, αλλά δεν είναι αυτός ο σκοπός του. Ο σκοπός του είναι να δώσει χαρά σε μας τους πεινασμένους φαν. Σε αυτό τον τομέα τα πάει καλά και σίγουρα είναι καλύτερο από τις σεζόν 7,8 και 9!!! Δεν είναι και λίγο...


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ***

ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΕΙΡΕΣ ΕΒΕΡ ΕΝΤ ΕΒΕΡ ΕΝΤ ΕΒΕΡ!!! (51-100)

Εδώ συνεχίζουμε το ταξίδι μας στις τηλεοπτικές αναμνήσεις. Είναι οι υπόλοιπες 50 από τις 100 αγαπημένες σειρές του κου Λάκη. Επαναλαμβάν...