Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

ΟΙ ΚΥΝΗΓΟΙ ( PREDATORS ) ΗΠΑ ( 2010 )

DIRECTOR
Nimrod Antal                  106' COLOR                           Περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας

CAST

Adrien Brody Royce
Topher Grace Edwin
Alice Braga Isabelle
Walton Goggins Stans
Oleg Taktarov Nikolai
Laurence Fishburne Noland
Danny Trejo Cuchillo
Louis Ozawa Changchien Hanzo
Mahershalalhashbaz Ali Mombasa
Carey Jones Berserker/Tracker/Falconer Predators
Brian Steele Berserker/Tracker/Falconer Predators
Derek Mears Classic Predator

Δεν έχω να γράψω και πολλά για την συγκεκριμένη ταινία. Το ξέρω αγαπητά μου παιδιά ότι μπορεί να στεναχωρηθείτε- λέμε τώρα! Υποτίθεται ότι είναι δεύτερο σίκουελ του "Κυνηγού", της κλασσικής περιπέτειας του  1987. Βασικά είναι σαν ένα ριμέϊκ , μόνο που η δράση μεταφέρεται σε έναν  άλλο πλανήτη, όπου ρίχνονται η γήινοι ήρωες μας μας για να γίνουν τα θηράματα των predators.

Ξεκινά δυναμικά, ενώ ο πρωταγωνιστής - ο Άντριεν Μπρόντι του "Πιανίστα" - βρίσκεται κυριολεκτικά στον αέρα και πέφτει στην επιφάνεια του πλανήτη.  Όλοι οι χαρακτήρες είναι σκληρά καρύδια και επιλεγμένοι από τα 4 σημεία της Γης. Οπότε το μόνο που μένει είναι να παρακολουθήσουμε την σταδιακή τους εξόντωση με διάφορους όχι και τόσο πρωτότυπους τρόπους.


Οι δημιουργοί της ταινίας θέλησαν να κάνουν μια μεγάλη παραγωγή με καλό καστ, κόμιξ αισθητική και αντίληψη. Αυτό μέχρι ενός σημείου είναι ορατό. Το σενάριο όμως είναι γεμάτο τρύπες και γελοίες ατάκες . Στην αρχή δεν βλέπουμε τόσο τους Κυνηγούς και όταν εμφανίζονται δεν είναι τόσο δολοφονικοί. Καταρχάς δεν χρησιμοποιούν καθόλου τα δέντρα για να κινηθούν, κάτι που κάνανε στις δύο προηγούμενες ταινίες . Στην δεύτερη τα ψηλά κτίρια για να είμαστε ακριβείς. Κατά δεύτερον εμφανίζονται ιδιαίτερα κουτοί και  συναγωνίζονται στην ηλιθιότητα τα θύματα τους. Το μόνο καινούργιο στοιχείο που βλέπουμε είναι μια καινούργια κάστα Κυνηγών, πιο αριστοκρατική , οι Falconer Predators, που είναι και πιο αστείοι!

Με ένα καλό συστηματάκι και μια καλή τηλεόραση λοιπόν μάγκες η ταινία είναι ότι πρέπει για χαβαλέ σπίτι. Πραγματικά δεν επιδέχεται περαιτέρω αναλύσεις. Άν δεν την δείτε δεν χάνετε τίποτα. 

Να διευκρινήσω ότι τα 2 Alien vs. Predators δεν θεωρούνται μέρος  της σειράς, είναι μια κατηγορία μόνα τους, ούτε Predator, ούτε Alien.

Υ.Γ. 1. Η γνώμη μου είναι πως πρέπει να δει όποιος δεν έχει δει το πρώτο Predator ( ***1/2 ), με τον Σβατζενέγκερ. Το δεύτερο με τον Ντάνι Γκλόβερ έχει τις στιγμές του και είναι σχετικά άγνωστο ( ** ).

ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΕΙ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ!
Υ.Γ. 2. Δηλαδή το νόημα της ταινίας είναι ότι η Αμερικανοϊσραηλινή  συμμαχία μπορεί να κατανικήσει κάθε αντίπαλο!!!!!??????

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ       *1/2 ΣΤΟ ΣΙΝΕΜΆ , ** ΣΠΊΤΙ

ΘΑ ΤΟ ΞΑΝΑΒΛΈΠΑΤΕ?     Προτιμώ να διαβάσω τα ομώνυμα  κόμιξ της   Dark Horse, είναι καλύτερα.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ ΚΟΙΝΟ      Μόνο φανς της σειράς.


Σας κάνω και δωράκι όλα τα τρέϊλερ της σειράς, you ugly motherfuckers!!!!









ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΕΙΡΕΣ ΕΒΕΡ ΕΝΤ ΕΒΕΡ ΕΝΤ ΕΒΕΡ!!! (51-100)

Εδώ συνεχίζουμε το ταξίδι μας στις τηλεοπτικές αναμνήσεις. Είναι οι υπόλοιπες 50 από τις 100 αγαπημένες σειρές του κου Λάκη. Επαναλαμβάν...