Τρίτη 20 Απριλίου 2010

Η Τιτανομαχία ( CLASH OF THE TITANS ) ΗΠΑ ( 2010 )

CAST
Sam Worthington, Liam Neeson, Ralph Fiennes, Jason Flemyng, Gemma Arterton, Alexa Davalos, Mads Mikkelsen, Polly Walker, Pete Postlethwaite, Elizabeth McGovern.

DIRECTOR
Louis Leterrier

106' - COLOR

Φαντασίας


Ο Περσέας, ημίθεος εν αγνοία του, παιδί του Δία, ρίχνεται στην θάλασσα μαζί με την θνητή του μητέρα. Ένας ψαράς θα τον σώσει και θα τον μεγαλώσει . Όταν όμως χάσει και τους θετούς του γονείς εξαιτίας των θεών του Ολύμπου, ενήλικος πια , θα πάρει μέρος σε μια αποστολή που σκοπό έχει να βρεθεί το κεφάλι της μέδουσας και να σωθεί το Άργος και η πριγκήπισσα Ανδρομέδα από το τερατώδες Κράκεν !!!!!!!!!!!!!!

Ριμέικ μιας αρκετά χαριτωμένης και λίγο camp ταινίας του 1981 , με οπτικά εφέ από τον τότε μάστορα του είδους Ρέι Χαριχάουζεν - η τελευταία του - η ταινία του Λετεριέ μπορεί να ειδωθεί μόνο αν την κατατάξουμε στην κατηγορία της περιπέτειας φαντασίας. Αυτό είχαν και οι δημιουργοί της στο μυαλό  και φαίνεται ξεκάθαρα, καθώς παίρνουν τον σκελετό της ιστορίας του Περσέα ( Sam Worthinghton - απλά επαρκής στον ρόλο ) και τον εμπλουτίζουν με ότι άλλο θες, παίρνοντας ιδέες από την παλαιότερη εκδοχή, βλέπε Κράκεν , αλλά και από καινούργια και πολύχρωμα ''φίδια'', βλέπε τα δαιμόνια ή τζιν ή όπως τα λένε τέλος πάντων.

Όποιος θέλει να ξέρει την μυθολογία σωστά ας ανατρέξει στις εγκυκλοπαίδειες. Εδώ έχουμε μια καθαρόαιμη περιπέτεια φαντασίας.

Ο σκηνοθέτης έχει γυρίσει στο παρελθόν δύο σίκουελ ( Transporter 2, Incredible Hulk ) και αναλαμβάνει εδώ ένα ριμέικ. Έχει μεγάλο μπάτζετ και φαίνεται τόσο σε επίπεδο παραγωγής, όσο και στο καστ. Λίαμ Νίσον ( Δίας ) και Ρέιφ Φάινς ( Άδης ) και οι δύο καλοί ηθοποιοί δεν δυσκολεύονται να μας πείσουν ο'τι είναι Ολύμπιοι. Την προηγούμενη φορά που βρέθηκαν μαζί σε ταινία ήταν στην Λίστα του Σίντλερ!!!!!!!!! Ο Μάντς Μίκελσεν παίζει ένα πρωτοπαλίκαρο του Άργους και συμπολεμιστή του Περσέα και κατά την ταπεινή άποψη του κύριου Μπομπίνα κλέβει την παράσταση - θα τον θυμάστε από το Casino Royal, όπου υποδυόταν τον αντίπαλο του Μποντ.

Τα εφέ είναι αρκετά πειστικά και σώνουν λίγο την κατάσταση, αλλά το 3D δεν είναι και το καλύτερο . Φαίνεται δηλαδή ότι η ταινία γυρίστηκε με κανονικό φιλμ και μετατράπηκε σε τρισδιάστατη. Δεν μας χαλάει το 3D αλλά δεν τρέχει και τίποτα να την δεις κανονικά. Πρώτον θα γλυτώσεις τα 3 ευρώ που για κάποιο λόγο πληρώνεις παραπάνω, αν και επιστρέφεις πίσω τα ειδικά γυαλιά και δεύτερον θα δεις πιο καθαρά τις γρήγορες σκηνές δράσης που με το τρισδιάστατο ''θολώνουν'' λίγο.


      Η ταινία προχωρά από σκηνή σε σκηνή και οι ήρωές μας βρίσκουν καινούργιους κινδύνους κάθε φορά. Είναι λίγο σαν να δυσκολεύουν οι ''πίστες'' στο playstation. Υπάρχει ο Πήγασος, τεράστιοι σκορπιοί , ο Κάλυβος, υπάρχουν και οι άλλοι θεοί, ο κάτω κόσμος, ο Χάροντας ο βαρκάρης και φυσικά η γοργόνα Μέδουσα .


Η σκηνή με την Μέδουσα δεν είναι και η καλύτερη της ταινίας. Ο σκηνοθέτης αντί να παίξει με τον φόβο μας και τις σκιές του κάτω κόσμου μας πετάει μια υστερικιά γκομενούλα στα μούτρα και διεκπεραιώνει το στόριμπορντ.

Όλα τα λεφτά όμως είναι το Κράκεν!!!!!!!! To Kράκεν είναι ένα μεσαιωνικής σύλληψης θαλάσσιο τέρας, ένας Λεβιάθαν βγαλμένος από τους θρύλους των Νορβηγών και των Ισλανδών ψαράδων. Εδώ, αγαπητά μου παιδιά αντικαθιστά έναν θαλάσσιο δράκοντα που απελευθέρωσαν οι θεοί και πιο συγκεκριμένα ο Ποσειδώνας για να τιμωρήσει το Άργος και τον βασιλιά του Ακρίσιο και φυσικά να φάει την Ανδρομέδα. Υπήρχε και ένα Κράκεν στους Πειρατές της Καραϊβικής - πιο ταιριαστό εκεί. Επειδή όμως, λεβέντες και λεβέντισσες, αυτή δεν είναι όπως είπαμε μια μυθολογική ταινία αλλά ένας ψυχαγωγικός αχταρμάς, το Κράκεν σκάει μύτη και παρ'όλο που εμφανίζεται λίγο κλέβει την παράσταση γιατί είναι μια οθόνη μόνο του. Πιθανότατα ο δημιουργός του  δεν είναι ο Άδης ή ο Ποσειδώνας αλλά το μυαλό του X.Φ. Λάβκραφτ!!!!!!!!!!!! Πολυπλόκαμο και αβυσσαλέο είναι η ''μαμούτα'' που όλοι πήγαμε σινεμά για να δούμε. Ένα είναι σίγουρο, ότι κάνει κρακ! Οπότε το όνομα θεωρείται επιτυχημένο!!!!!

Φτιαγμένη για να ψυχαγωγεί η Τιτανομαχία δεν χάνει τελείως τον δρόμο της. Μεγάλη, ακριβή και φιλόδοξη είναι ότι πρέπει για χαβαλέ. Απλά μην την πάρετε στα σοβαρά...αν μπορείτε. Μόλις βγεις από την αίθουσα εξατμίζεται κάθε εντύπωση που σου είχε δημιουργήσει. Ψυχρή και επική, είναι απλά ένα b movie πολλών εκατομμυρίων. Όμως σε όλους θα έρθει η επιθυμία να βροντοφωνάξουν με ένοχη απόλαυση, σαν τον Δία στην ταινία, με την στολή ντίσκο:

                      '' RELEASE THE KRAKEN''!!!!!!!!                                            '


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ :        **1/2  για κινηματογράφο

      **       για προβολή σπίτι ( Δεν λέει σε μικρή οθόνη )
                                                                                                                                                                ΤΟ ΞΑΝΑΒΛΕΠΑΤΕ; : Ίσως, για χαβαλέ και με μεγάλη παρέα και πίτσες.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ ΚΟΙΝΟ: Προφανώς πολλά άτομα μαζί με διάθεση για ''κανιβαλισμό  ''">

Kαι επειδή ο κύριος Λάκης Μπομπίνας σας προσέχει, πάρτε και μια γεύση από την παλιά ομότιτλη ταινία. Όποιος επιθυμεί να την δει μπορεί να την νοικιάσει, υπάρχει σε όλα τα βίντεο κλαμπ. Οι συγκρίσεις δικές σας.>


H ΜΠΟΜΠΙΝΟΜΑΧΙΑ !

                                              

2 σχόλια:

  1. Αυτή η ταινία παίρνει άριστα για τον χαβαλέ και το γέλιο που προσφέρει!Φοβερές μορφές ο
    Δίας και ο Άδης και αγαπημένη ατάκα το "interesting!" από τον Άδη όταν παίρνει χαμπάρι ότι ο Περσέας είναι ημίθεος(φοβερή φάτσα, προσέξτε τον!!)

    Τα εφε ήταν πολύ πετυχημένα και τότε και το 3D αποκτουσε κάποιο νόημα (αν και όχι τέλειο).
    Αυτή η ταινία δεν είναι σίγουρα ένα γκουρμέ πιάτο, αλλά είναι με βεβαιότητα ένα γευστικότατο σουβλάκι (για όσους αφήνονται να το απολαύσουν)!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μεγάλε, ζωγραφίζεις! Επιτέλους η συγγραφική φλέβα βρήκε τη σωστή διέξοδο! Μόνο βρες έναν τρόπο να κεντράρεις λίγο τα τρέιλερ, γιατί χάνεται το 1/3 της εικόνας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΕΙΡΕΣ ΕΒΕΡ ΕΝΤ ΕΒΕΡ ΕΝΤ ΕΒΕΡ!!! (51-100)

Εδώ συνεχίζουμε το ταξίδι μας στις τηλεοπτικές αναμνήσεις. Είναι οι υπόλοιπες 50 από τις 100 αγαπημένες σειρές του κου Λάκη. Επαναλαμβάν...