Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011


ΝΥΧΤΑ ΤΡΟΜΟΥ ( FRIGHT NIGHT ) 2011 / 106'



Director: 

Craig Gillespie

Πολλές οι ταινίες με βρικόλακες! Τελικά έχουν κερδίσει την πρώτη θέση των τεράτων! Με διαφορά. Εδώ έχουμε άλλο ένα ριμέικ μιας παλιάς αγαπημένης, μέσα στα ψεγάδια της, ταινίας του παραγνωρισμένου Tom Holland ( Η κούκλα του σατανά ). Το φιλμ του 1985 ήταν μια μακάβρια κωμωδία, με σωστές δόσεις gore και ερωτισμού καθώς και μόνιμη αγωνία. Σε αυτά προσθέστε και την φοβερή ερμηνεία του Roddy McDowall, που έπαιξε σχεδόν σε όλους τους παλιούς πλανήτες των πιθήκων, καθώς και σε κλασικές ταινίες-  How Green Was My Valley, Cleopatra. Από το 1938 που ξεκίνησε, έως το 1998 που μας άφησε χρόνους, 60 ολόκληρα χρόνια καρατερίστας.


Ο νεαρός Μπρούστερ (Anton Yelchin- πολύ μεγάλος για τον ρόλο του μαθητή!) ανακαλύπτει σταδιακά, παρά τον αρχικό σκεπτικισμό του, ότι ο γείτονας του είναι ένα βαμπίρ. Προσπαθεί να ειδοποιήσει την αστυνομία μάταια. Θα δώσει λοιπόν μια μάχη επιβίωσης για να σώσει την μητέρα του και το...girlfriend από τα αιμοβόρα σαγόνια του στυγνού τέρατος! Σε αυτή του την προσπάθεια θα ζητήσει την βοήθεια ενός παρακμιακού σόουμαν, που διατείνεται ότι κατέχει τις μυστικές δυνάμεις για να πολεμήσει τους απέθαντους ( David Tennant )
.
Η καινούργια ταινία, 26 χρόνια μετά, έχει αρκετά θετικά 
σημεία. Έχει έναν σέξι και τρομακτικό βρικόλακα (Colin Farrell), έχει μέχρι τη μέση τουλάχιστον απειλητική ατμόσφαιρα,  καλούς ρυθμούς και γενικά δεν πέφτει κάτω από το μέτριο.


Στα αρνητικά της ταινίας είναι η έλλειψη της φρεσκάδας και του στοιχείου της έκπληξης, καθώς και η απουσία του χαβαλέ της παλαιότερης. Αυτή μας βγήκε πιο σοβαρή απ'όσο θα έπρεπε. Από τη μέση και μετά δε, αναλώνεται σε σκηνές που δεν έχουν αποτινάξει από πάνω τους τα storyboards. Γενικότερα υπολείπεται χαρακτήρα για να ξεχωρίσει από τον συρφετό. Χαζεύεται πάντως. Το 3D της είναι περιττό και καλό θα ήταν, αν την δείτε, να προτιμήσετε το σπίτι σας.   

ΜΠΟΜΠΙΝΟΜΕΤΡΟ          6 στα 10.
ΘΑ ΤΟ ΞΑΝΑΒΛΕΠΑΤΕ????           Πιθανότατα όχι...

ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΕΙΡΕΣ ΕΒΕΡ ΕΝΤ ΕΒΕΡ ΕΝΤ ΕΒΕΡ!!! (51-100)

Εδώ συνεχίζουμε το ταξίδι μας στις τηλεοπτικές αναμνήσεις. Είναι οι υπόλοιπες 50 από τις 100 αγαπημένες σειρές του κου Λάκη. Επαναλαμβάν...