Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

ΕΠΑΝΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥΣ ΑΠΟ 3/6




BOBINA CLASSIC

Ένας προφήτης, μα τι προφήτης! ( MONTY PYTHON'S LIFE OF BRIAN ) Μεγ. Βρετανία ( 1979 )

CAST
Graham Chapman, John Cleese, Terry Gilliam, Eric Idle, Michael Palin.

DIRECTOR
Terry Jones

90'  color


Κωμωδία




Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψω αυτή την ντελιριακή ταινία. Όσα χρόνια κι αν περάσουν δεν χάνει την φρεσκάδα και την αιχμηρότητα της. Είναι η πρώτη από τις δύο επανεκδόσεις που παρουσιάζουμε γι αυτή την εβδομάδα. Οι ταινίες βγαίνουν την Πέμπτη στους κινηματογράφους και σας καλούν να της δείτε ή να τις απολαύσετε ξανά.

Ο Μπράϊαν έχει την ατυχία να γεννηθεί λίγο πριν τον Ιησού στην διπλανή φάτνη! Έκτοτε τον μπερδεύουν για τον πραγματικό Μεσσία και η ζωή του γίνεται ακόμα πιο πολύπλοκη, ιδιαίτερα όταν μπλέκει σε μια Εβραϊκή επαναστατική οργάνωση, το "Λαϊκό μέτωπο της Ιουδαίας", που πραγματικά μισεί τους Ρωμαίους αλλά δεν κάνει τίποτα γι'αυτό!


Δείτε το "αβλεπί". Κάθε ατάκα σπάει κόκαλα. Οι Μόντι Πάιθονς - αυτή η κολεκτίβα από πολύ ταλαντούχους ηθοποιούς, σκηνοθέτες και σεναριογράφους, που αργότερα ακολούθησαν ξεχωριστή καριέρα - κάνουν την καλύτερη ταινία τους με διαφορά! Καθένας παίζει 2-3 ρόλους και είναι παντα απολαυστικοί. Το χιούμορ είναι καυστικό, αιχμηρό και ιδιοφυές. Η κοινωνική και θρησκευτική σάτιρα συνδυάζονται με το θεότρελο και ανισόρροπο χιούμορ των Πάιθονς, κάνοντας κάθε σκηνή απολαυστική, μα τι λεω, ξεκαρδιστική. Είναι σίγουρα μέσα στις δέκα καλύτερες κωμωδίες όλων των εποχών, του κύριου Μπομπίνα.

Λειτουργεί καλύτερα σε γεμάτο με κόσμο κινηματογράφο, όπου το γέλιο είναι μεταδοτικό και με απαραίτητη παρέα για πολύ χαβαλέ. Στα θερινά είναι ακόμα καλύτερα, γι'αυτό εφορμήστε!

Όσες φορές και να την δεις πάντα κάτι ανακαλύπτεις. Απίστευτη σάτιρα των θρησκευτικών επικών ταινιών και ασυναγώνιστα αστεία, τόσο που θα σας κάνει να πέσετε από την καρέκλα από τα γέλια, το "life of brian" είναι η ιδανική έξοδος για ένα υπέροχο κινηματογραφικό βράδυ. Μην την χάσετε!!!!!



ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ         ****1/2     Στο σινεμά
                                    ****          στο σπίτι




ΞΑΝΑΒΛΕΠΕΤΑΙ;       Άπειρες φορές







ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ ΚΟΙΝΟ

Προφήτες, ψευδοπροφήτες, Γραμματείς, Φαρισαίοι, παρέες όλων των ηλικιών και μεγεθών, όλες οι "φυλές του Ισραήλ" γενικά.




ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ :

"ROMANI ITE DOMUM"  !!!!!!!!!!











3 σχόλια:

  1. good morning messiah! χα,χα τρελο γελιο αυτη η ταινια. greg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προτεινόμενο αξεσουάρ για τη θέαση της ταινίας: Πάνες ακράτειας !!! 'Θεϊκή' κωμωδεία..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μαζι με τους ''Ιπποτες της Ελεινης Τραπεζης'' ο,τι πιο αστειο και πιο αναρχικο εχουν βγαλει οι πανεξυπνοι Μοντι Παιθονς.Θανατηφορες ατακες που σε κανουν να σερνεσαι απο τα γελια για ωρες.Ξεκαρδιστικα,λεκτικα γκαγκ που σου μενουν αξεχαστες,με αποκορυφωμα τη σκηνη του λιθοβολισμου!!!Σκηνοθεσια οργανωμενη μεχρι το τελευταιο λεπτο.Ευστοχη σατυρα κατα της θρησκειας και του Χριστου,κατι που ενοχλησε πολλους με αποτελεσμα η ταινια να απαγορευτει σε παρα πολλες χωρες.Οι ερμηνειες εκπληκτικες,οι Μοντι Παιθονς δινουν ρεστα.Το φιναλε εξαιρετικο και το τραγουδι υπεροχο,υμνος της ξενοιασιας και της ανεμελιας.
    BAΘΜΟΣ:*****
    ΞΑΝΑΛΕΠΕΤΑΙ;:Παρα παρα πολλες φορες!
    ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ ΚΟΙΝΟ;:Λατρεις της ποιοτικης και θεοτρελης κωμωδιας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΕΙΡΕΣ ΕΒΕΡ ΕΝΤ ΕΒΕΡ ΕΝΤ ΕΒΕΡ!!! (51-100)

Εδώ συνεχίζουμε το ταξίδι μας στις τηλεοπτικές αναμνήσεις. Είναι οι υπόλοιπες 50 από τις 100 αγαπημένες σειρές του κου Λάκη. Επαναλαμβάν...