Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

Daybreakers 2019: Νέα Φυλή ( DAYBREAKERS ) Αυστραλία, ΗΠΑ ( 2009 )

CAST
Ethan Hawke, Willem Dafoe, Sam Neill, Claudia Karvan, Michael Dorman.

DIRECTORS
Michael and Peter Spierig

96' - COLOR

Τρόμου και φαντασίας





Σε μια εποχή που η επιστροφή της λατρείας του βαμπιρισμού στην μεγάλη αλλά και την μικρή οθόνη είναι γεγονός, η ταινία Daybreakers προσπαθεί να μπολιάσει το είδος με νέα και ενδιαφέροντα στοιχεία αλλά μένει στην προσπάθεια. 

Στο εγγύς μέλλον λοιπόν οι βρυκόλακες έχουν εξαλείψει το ανθρώπινο είδος, εκτός από μερικούς φυγάδες που ζουν σαν κυνηγημένα ζώα. Αυτό όμως έχει δημιουργήσει ένα τεράστιο πρόβλημα, την απουσία της ζωτικής ουσίας για τα βαμπίρ, το αίμα. Μια μεγάλη εταιρία κυνηγά και ''αρμέγει'' συστηματικά τους εναπομείναντες ανθρώπους και προσπαθεί συγχρόνως να κατασκευάσει ένα υποκατάστατο αίματος καθώς τα αποθέματα τελειώνουν και υπάρχει παγκόσμια κρίση και αναταραχή. Ένας επιστήμονας βαμπίρ της εταιρίας ο 'Εντουαρντ Ντάλτον ( Ethan Hawke ), έχοντας ηθικά διλήμματα προσπαθεί να έρθει σε επαφή με κάποια ομάδα επιζώντων ώστε να βρεθεί μια λύση στο πρόβλημα χωρίς να εξαφανιστεί το ανθρώπινο είδος. Αυτό θα τον φέρει σε σύγκρουση με την εταιρία του και την ευρύτερη βαμπιρική κοινωνία και θα βρεθεί και αυτός κυνηγημένος, άλλα με μια μεγάλη ανακάλυψη. 
Το παραδέχομαι δείχνει ενδιαφέρον και είναι αρκετά, έως τα μισά της ταινίας. Οι σκηνοθέτες χτίζουν έναν ψυχρό και σκοτεινό, κλινικό κόσμο oπού η άρχουσα τάξη είναι οι βρυκόλακες, μια ανάποδη πραγματικότητα. Έχουν δουλέψει πολύ στην παρουσίαση των κτιρίων και στην καθημερινή ζωής των πλασμάτων που δεν διαφέρουν από μας παρά μόνο στα παράξενα μάτια τους και στις διατροφικές τους συνήθειες. 


Το πρωταγωνιστικό τρίδυμο είναι αρκετά καλό. Όλοι τους έχουν υπηρετήσει το είδος παλαιότερα - ειδικά ο Σαμ Νίλ - και έχουν πλούσια και ενδιαφέρουσα φιλμογραφία. Αυτοί κρατάνε τα προσχήματα και κουβαλάνε στις πλάτες τους την ταινία, η οποία σιγά σιγά ξεφουσκώνει και καταλήγει σε ένα φτηνό και χωρίς έμπνευση κυνηγητό με τις απαραίτητες δόσεις αίματος και κομμένων μελών. 


Έτσι λοιπόν η ταινία δεν καταλήγει πουθενά. Υπάρχουν όμως και κάποιες καλές στιγμές και ιδέες οι οποίες όμως θα κάνουν εντύπωση στους καθαρά φανατικούς του είδους. Θα πρότεινα λοιπόν, αν κάποιος θέλει να την δει, να περιμένει την έξοδό της στα βίντεο κλαμπ, καθώς όσο προχωρά θυμίζει τηλεοπτική παραγωγή. 

Συμπαθής αλλά λίγη η Νέα Φυλή, αναλώνεται σε επιτυχημένα μέικ απ και μικρές στιγμές ξαφνιάσματος και τρόμου αφήνοντας τον κύριο Λάκη ανικανοποίητο. Ο οποίος είναι μέγας φαν των ταινιών τρόμου αλλά και επιστημονικής φαντασίας και έχει δει ίσα με 1,000,000 ταινίες του είδους - κόψε κάτι μεγάλε. Πάρα πολλές πάντως. Σπιτάκι σας λοιπόν με το γκομενάκι σας το βρίσκω μια χαρούλα. Και με το παρεάκι σας καλά είναι. Τώρα αν θελήσετε να προσπεράσετε δεν έγινε και τίποτα.


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ :     *1/2 για κινηματογράφο

                                  ** για προβολή σπίτι


ΤΟ ΞΑΝΑΒΛΕΠΑΤΕ; : Δεν νομίζω.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ ΚΟΙΝΟ: Αρρωστάκια του είδους και φυλακισμένοι.



BLLLOOOOOOOOODDDDDDDD !!!!!!!!!!!!


















1 σχόλιο:

  1. Καλέ βγάλε επιτέλους αυτον τον αιμοδιψη βρικόλακα με τα ματια ζώου και τα χαλασμένα δόντια!Δεν τον μπορω. Καθε φορά που τον βλέπω σκιάζομαι!
    Ξέρεις ποια
    χαχαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΕΙΡΕΣ ΕΒΕΡ ΕΝΤ ΕΒΕΡ ΕΝΤ ΕΒΕΡ!!! (51-100)

Εδώ συνεχίζουμε το ταξίδι μας στις τηλεοπτικές αναμνήσεις. Είναι οι υπόλοιπες 50 από τις 100 αγαπημένες σειρές του κου Λάκη. Επαναλαμβάν...