Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

Λίβανος ( LEVANONE ) Ισραήλ ( 2009 )

CAST
Yoav Donat, Itay Tiran, Oshri Cohen, Ashraf Barhom.

DIRECTOR/ SCREENWRITER
Samuel Maoz


90'   color

Πολεμικό δράμα




Ένα άρμα του Ισραηλινού στρατού προελαύνει στο έδαφος του Λιβάνου, στον πόλεμο του 1982. Ζούμε την κλειστοφοβική ατμόσφαιρα μέσα στο μεταλλικό "θηρίο", μαζί με τους απλούς φαντάρους και βλέπουμε μόνο από το παραθυράκι του τανκ.

"Χρυσό Λιοντάρι" στην Βενετία κέρδισε πέρσι η ταινία του Μάοζ. Είναι μια "μικρή" ταινία για ανθρώπους κάτω από αντίξοες συνθήκες. Πραγματικά δεν βγαίνουμε από το τανκ, παρά μόνο στην τελευταία σκηνή της ταινίας. Αρκετά ρεαλιστική, δεν δείχνει και κάτι νέο. Περισσότερο ξορκίζει δαίμονες παρά προσφέρει κάποια καταγραφή της κατάστασης. Προτιμήστε το προ διετίας "Βαλς με τον Μπασίρ" με το ίδιο θέμα. Οι άνθρωποι έχουν την ικανότητα να σκοτώνουν άλλους ανθρώπους και μετά να γυρίζουν ταινίες γιατί νιώθουν άσχημα. Τουλάχιστον κάνουν κι αυτό. Κάποια στιγμή όμως πρέπει να ξεπερνάνε τα "κολλήματα" τους και να κάνουν ταινίες για κανένα άλλο θέμα. Έλεος με το μεσανατολικό!

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ    **              ΞΑΝΑΒΛΕΠΕΤΑΙ;   Μόνο από στρατόκαυλους 

ΚΟΙΝΟ :  Που αντέχει.




1 σχόλιο:

  1. Φιλε δε θα μπορουσα να συμφωνησω περισσοτερο!!! Απορω με τους κριτικους που βαζουν 5 αστερακια... μαλλον δεν εκατσαν να την δουν ολοκληρη να πιαστει ο κωλος τους... απο τις πιο βαρετες ταινιες που εχω δει, και ενω γενικα μαρεσει ο εναλλακτικος κινηματογραφος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΕΙΡΕΣ ΕΒΕΡ ΕΝΤ ΕΒΕΡ ΕΝΤ ΕΒΕΡ!!! (51-100)

Εδώ συνεχίζουμε το ταξίδι μας στις τηλεοπτικές αναμνήσεις. Είναι οι υπόλοιπες 50 από τις 100 αγαπημένες σειρές του κου Λάκη. Επαναλαμβάν...