Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

ΝΕΚΡΑΝΑΣΤΑΣΗ ( WAKE WOOD ) 2011, Ιρλανδία, Μεγ. Βρετανία. Διάρκεια 90'

Director,Writer:

David Keating
Cast: Aidan GillenEva Birthistle, Timothy SpallElla Connolly.


Ένα νεαρό ζευγάρι, έχοντας χάσει πρόσφατα την κόρη τους, μετακομίζει σε ένα γραφικό Ιρλανδικό χωριό ονόματι Wake Wood. Εκεί θα ανακαλύψουν, κατά τύχη, τις μυστικές Κέλτικες τελετές που διεξάγουν οι, κατά τα άλλα, συμπαθείς κάτοικοι και θα πάρουν ένα μάθημα, γιατί πρέπει να προσέχεις για τι πράγμα εύχεσαι.
Αν και ο Ελληνικός τίτλος "Νεκρανάσταση" αφήνει λίγα στη φαντασία, αυτό το μικρό δημιούργημα της επανιδρυμένης Hammer Film, που μας είχε δώσει στο παρελθόν άπειρα διαμαντάκια του είδους- το κλασσικό "Δράκουλας, ο βρικόλακας των Καρπαθίων" με τον Christopher Lee και όλες τις συνέχειες του, "Το τέλος του κόσμου" και όλες τις άλλες ιστορίες του Quatermass και σχεδόν όλες τις ταινίες που πρωταγωνίστησε ο  Peter Cushing- εκατοντάδες ταινίες, κυρίως δεύτερης διαλογής, αυτή η βουτηγμένη στην Ιρλανδική μούχλα ταινία καταφέρνει να σου σηκώσει τις τρίχες.
Aπλά και μεθοδικά, με κοφτό μοντάζ και σιγουριά στην αφήγηση, καλούς ηθοποιούς, όπως ο Timothy Spall ( Μυστικά και ψέματα, Χάρι Πότερ ) και ο Aidan Gillen ( The Wire, Game of Thrones ) και μια στοιχειωμένη ερμηνεία από την μικρή  Ella Connolly, σκοντάφτει στην απλοϊκότητα του τέλους και στις συμβάσεις των ταινιών του είδους, που δυστυχώς δεν μπορεί να ξεπεράσει. Μια διασταύρωση του "Pet Cemetery" και του " Wicker Man". Είναι όμως μια ευπρεπής και τρομακτική ταινιούλα, που πέρασε απαρατήρητη και ενδείκνυται για μια κρύα και βροχερή μέρα ή...νύχτα. 

ΜΠΟΜΠΙΝΟΜΕΤΡΟ        **

ΘΑ ΤΗΝ ΞΑΝΑΒΛΕΠΑΤΕ?    Θα περιμένω για το σίκουελ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΕΙΡΕΣ ΕΒΕΡ ΕΝΤ ΕΒΕΡ ΕΝΤ ΕΒΕΡ!!! (51-100)

Εδώ συνεχίζουμε το ταξίδι μας στις τηλεοπτικές αναμνήσεις. Είναι οι υπόλοιπες 50 από τις 100 αγαπημένες σειρές του κου Λάκη. Επαναλαμβάν...