Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ!!!   
Για σας βγάζω τα ματάκια μου. Έχουμε και λέμε:


CRAZY, STUPID, LOVE (2011) ΗΠΑ, 118'


Directors: 

Καλύτερο από πολλά του είδους του και με φανταστικό καστ, το φιλμ των  Glenn Ficarra και  John Requa προδίδεται από το συντηρητικό και κοινότυπο τέλος του. Ξεκινά όμως πολύ δυναμικά σαν μια ιστορία κρίσεως μέσης ηλικίας με χιούμορ και ευαισθησία, μεταλλάσσεται σε καθαρόαιμη αισθηματική κωμωδία, για να καταλήξει στο προφανές με λόγους και όρκους αιώνιας αγάπης μπροστά σε πλήθος ανθρώπων. Έως εκεί όμως έχουμε περάσει καλά χωρίς κανείς να προσβάλει την νοημοσύνη μας. Αν σας άρεσε ο Ryan Gosling στο "Drive", εδώ θα κόψετε φλέβες. Ιδανική σπιτική οικογενειακή προβολή.

ΜΠΟΜΠΙΝΟΜΕΤΡΟ   6 στα 10.




GREEN LANTERN (2011) ΗΠΑ, 114' (123' EXTENDED)


Director: 

Ένας σχετικά άγνωστος σούπερ ήρωας, από κόμικ της DC, γίνεται πανάκριβη υπερπαραγωγή των 200 εκατ. δολαρίων! Καλό καστ, εντυπωσιακά εφέ, αστεία ιστορία, ανύπαρκτοι χαρακτήρες. Μόνο σε σινεμά με 3D και αυτό προαιρετικά.

ΜΠΟΜΠΙΝΟΜΕΤΡΟ     5 στα 10.




Ο ΠΡΩΤΟΣ ΕΚΔΙΚΗΤΗΣ: CAPTAIN AMERICA (Captain America: The First Avenger)(2011) ΗΠΑ,124'.

Director: 

Αρκετά πιστή μεταφορά μιας μεγάλης επιτυχίας της Marvel Comics στην μεγάλη οθόνη. Παίρνει τον χρόνο της και δεν βιάζεται, σε αυτό θυμίζει την πρακτική του "Batman begins". Εκεί σταματούν βέβαια και οι οποιεσδήποτε συγκρίσεις. Ο Joe Johnston είναι ένας μέτριος σκηνοθέτης (JumanjiJurassic Park III) και προφανώς υπάρχουν όρια σε αυτά που μπορεί να κάνει. Μεγάλη παραγωγή, όπως μας έχουν συνηθίσει τώρα τελευταία, με καλό καστ. Οι πατριωτικές κορόνες είναι αμβλυμένες, προς τιμήν της ταινίας. Η δράση δεν είναι καταιγιστική. Συνολικά μια αξιοπρεπής "άοσμη" ταινία. Αποτελεί ουσιαστικά ¨γέφυρα" στους επερχόμενους  "Avengers". 

ΜΠΟΜΠΙΝΟΜΕΤΡΟ    6 στα 10. 



ΟΙ ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΡΑΪΒΙΚΗΣ, ΣΕ ΑΓΝΩΣΤΑ ΝΕΡΑ (Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides)(2011) ΗΠΑ, 136'
Director: Rob Marshall

Ο Τζόνι Ντεπ τώρα που έχει παιδάκια πρέπει να τα ταΐσει, να τα σπουδάσει....καταλαβαίνετε. Η τέταρτη ταινία των πειρατών δεν προσπαθεί καν να κρύψει την προχειρότητα της. Είναι με διαφορά η χειρότερη από όλες. Η Penélope Cruz τα κάνει ακόμα χειρότερα τα πράγματα. Καλύτερα να πάτε στο αντίστοιχο θεματικό πάρκο της Disney. Εκεί θα πληρώσετε περισσότερα, αλλά θα σηκωθείτε από τον βουλιαγμένο καναπέ σας!

ΜΠΟΜΠΙΝΟΜΕΤΡΟ     5 στα 10.





SUPER 8 (2011) ΗΠΑ, 112'.
Director,
Writer:


Το νέο παιδί θαύμα του Χόλιγουντ (J.J. Abrams- Lost, Star Trek) αντιγράφει το παλαιότερο (

Steven Spielberg- δεν χρειάζονται συστάσεις). Η διαφορά είναι ότι ο Spielberg δημιούργησε μια σχολή, ενώ ο Abrams απλώς αντιγράφει επιτυχημένα. Δεν είναι ότι δεν έχει ταλέντο και ότι δεν είναι πανέξυπνος και ικανός, απλά δεν την ψάχνει παραπάνω, κάνει το κέφι του. Η ταινία λοιπόν είναι του πρώτου σε παραγωγή του δεύτερου και θυμίζει ταινία του δεύτερου μόνο που την έχει γυρίσει ο πρώτος. Μπερδευτήκατε; Δεν χρειάζεται, σας τα κάνω λιανά. Είναι κάτι μεταξύ του Ε.Τ. και του Cloverfield, ένα υβρίδιο δηλαδή και φόρος τιμής στον δάσκαλο. Συμπαθής, με καταπληκτικούς νεαρούς πρωταγωνιστές, έχει επιμέρους καλές στιγμές παγιδεύεται όμως στην αφέλεια και την απλοϊκότητα. Το θέμα είναι να μην επαναλαμβάνεις και τα λάθη του δασκάλου σου.


ΜΠΟΜΠΙΝΟΜΕΤΡΟ   6 ΣΤΑ 10.






ΜΗ ΦΟΒΑΣΑΙ ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ (Don't Be Afraid of the Dark)(2010) ΗΠΑ, Αυστραλία, Μεξικό. 99'
Director: 

Ο ιθύνων νους εδώ είναι ο "πολύς" Guillermo del Toro, που έχει διασκευάσει το σενάριο από μια παλιά τηλεταινία και έχει κάνει την παραγωγή. Αξιοπρεπές θρίλερ όπου η μικρή πρωταγωνίστρια βάζει τα γυαλιά στην Katie Holmes ( ατάλαντη ) και στον Guy Pearce ( βαριέται ). Είναι για όλες τις ηλικίες- που λέει ο λόγος. Περισσότερο μια ιστορία φαντασμάτων και μύησης. Μπορεί η πηγή του κακού να σας απογοητεύσει, η ταινία πάντως έχει καλά εφέ και ποντάρει πιο πολύ στην ατμόσφαιρα. Για μια κρύα νύχτα στο σπίτι.

ΜΠΟΜΠΙΝΟΜΕΤΡΟ    6 στα 10.




Τώρα πάμε στα βαθιά. Δυο ταινιούλες μικρές και αιματηρές. Μόνο από τον Μπομπίνα! 


ΜΕΣΑ ΜΟΥ (

À l'intérieur )(2007) Γαλλία. 75' (83' unrated)



Έγκυος περιμένει να ξημερώσει για να πάει να γεννήσει με ραντεβού, αλλά δεν έχει υπολογίσει στην επιθυμία μιας παρανοϊκής αγνώστου να της πάρει το παιδί.
Φυσικά πάντα γράφω για το unrated. Ταινία τεσσάρων τοίχων, αγωνιώδης αλλά τελικώς πολύ μέτρια, έως κακή. Γραφική βία και σεναριακές αφέλειες. Προσοχή, μόνο για φανατικούς. 


ΜΠΟΜΠΙΝΟΜΕΤΡΟ      4 στα 10.



GUROTESUKU (2009) Ιαπωνία, 69' (73' unrated)


Director, Writer:

Τι να σας πω, αυτοί οι Ιάπωνες κάθε φορά ξεπερνούν τον εαυτό τους. Γυρνάνε τις πιο άρρωστες ταινίες. Η συγκεκριμένη δεν είναι τίποτα άλλο παρά η συνεχής προσπάθεια ενός ψυχοπαθή να κακοποιήσει σεξουαλικά, σωματικά και ψυχικά ένα ζευγάρι δύσμοιρους νεαρούς. Η αλήθεια είναι ότι γίνεται με κάποιο στυλ και καλές ερμηνείες, δεν ξέρω όμως ποιος θα αντέξει μια ακατάπαυστη έκθεση ωμοτήτων. Μόνο για ταγμένους του Ασιατικού τρόμου. 


ΜΠΟΜΠΙΝΟΜΕΤΡΟ    5 στα 10.











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΕΙΡΕΣ ΕΒΕΡ ΕΝΤ ΕΒΕΡ ΕΝΤ ΕΒΕΡ!!! (51-100)

Εδώ συνεχίζουμε το ταξίδι μας στις τηλεοπτικές αναμνήσεις. Είναι οι υπόλοιπες 50 από τις 100 αγαπημένες σειρές του κου Λάκη. Επαναλαμβάν...