Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Η ΣΙΔΗΡΑ ΚΥΡΙΑ (THE IRON LADY) 2011, ΒΡΕΤΑΝΙΑ, ΓΑΛΛΙΑ, Διάρκεια 105'.

Director: 

Phyllida Lloyd
Cast: Meryl StreepJim Broadbent, Richard E. Grant.


Η μεγαλύτερη εν ζωή ηθοποιός και μία από τις καλύτερες που υπήρξαν ποτέ, η Meryl Streep ενσαρκώνει, όπως γνωρίζετε, την επί 11 και μισό χρόνια πρωθυπουργό της Μεγάλης Βρετανίας, Margaret Thatcher. Παίζει με τα μάτια, με το σώμα, με τη φωνή, με τόση άνεση που πραγματικά δεν μπορώ να φανταστώ άλλη ηθοποιό να το αποτολμούσε. Είμαστε λοιπόν τυχεροί από αυτή την άποψη.
Από την άλλη τα τηλεοπτικής αισθητικής, απολιτίκ σενάριο και σκηνοθεσία, σε αφήνουν αδιάφορο. Ίσως οι πολύ νέοι να πάρουν μια ιδέα, αλλά για τους υπόλοιπους είναι ξεκάθαρο ότι χάνεται μια μοναδική ευκαιρία για μια πραγματικά μεγάλη ταινία, για μια γυναίκα που ναι μεν δέσποσε- προς τιμήν της- σε ένα κόσμο ανδρών, αλλά είναι τόσο αμφιλεγόμενη που πραγματικά θα χρειαζόταν μια ενδελεχέστερη προσέγγιση. 
Αντ' αυτού έχουμε συνεχή flashbacks από μια γερασμένη Thatcher, που μας δείχνουν συνοπτικά τις μεγαλύτερες στιγμές της ζωής της. Ο προσωπικός τόνος που υιοθετείται είναι ενδιαφέρον και προσθέτει ένα στρώμα ανθρωπιάς στον χαρακτήρα. Είμαστε όμως πολύ μακριά από τα κίνητρα και τις προθέσεις και από την πραγματική αποτύπωση μιας ταραχώδους εποχής.
Ευχάριστο για την τηλεόραση λοιπόν, άνισο και επιφανειακό. Φροντισμένη παραγωγή βέβαια του BBC  με πολλούς Βρετανούς καρατερίστες. Η ταινία αξίζει μόνο για την Streep. Δεν χρειάζεται να σηκωθείτε να πάτε σινεμά για χάρη της. Περιμένετε την στο βίντεο.

ΜΠΟΜΠΙΝΟΜΕΤΡΟ**
ΘΑ ΤΟ ΞΑΝΑΒΛΕΠΑΤΕ; Hardly, dear....


   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΕΙΡΕΣ ΕΒΕΡ ΕΝΤ ΕΒΕΡ ΕΝΤ ΕΒΕΡ!!! (51-100)

Εδώ συνεχίζουμε το ταξίδι μας στις τηλεοπτικές αναμνήσεις. Είναι οι υπόλοιπες 50 από τις 100 αγαπημένες σειρές του κου Λάκη. Επαναλαμβάν...