Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

WARRIOR (2011) ΗΠΑ, Διάρκεια 140'.

Director, Writer: 

Gavin O'Connor 
Cast: Tom HardyNick Nolte, Joel Edgerton.


Είναι φοβερό το πως μερικές αξιόλογες ταινίες δεν προβάλλονται στο "Ελλάντα", παρά βγαίνουν στα "κουφά" κατευθείαν στο βίντεο. Αλλά βέβαια ξέχασα...το "Βλέπω το θάνατό σου Νο 5" και οποιαδήποτε σαχλοκωμωδία του κατάπτυστου Άνταμ Σάντλερ, είναι must. Τέσπα...
Το "Warrior" είναι μια καλή ταινία με φοβερό ξύλο και χαρακτήρες. Τι άλλο θέλει κανείς! Θυμίζει λίγο το περσινό "Fighter", αλλά μόνο στην αρχή. Έχει καλές ερμηνείες- να σημειώσουμε ότι ο Nick Nolte έχει προταθεί για όσκαρ δεύτερου ρόλου- και είναι ανθρώπινη και συγκινητική. 
Τα δύο αδέρφια που πρωταγωνιστούν τα παίζουν οι Tom Hardy (Inception) και Joel Edgerton (King Arthur, The thing 2011). Και οι δύο είναι παλαιστές στο Mixed Martial Arts (MMA)-που το ξύλο είναι πρωτοφανές- και θέλουν, ο καθένας για τους δικούς του λόγους, να κερδίσουν ένα τουρνουά που δίνει 5.000.000 δολάρια στον πρώτο νικητή. Πρέπει όμως πρώτα να ξορκίσουν τους δαίμονες του παρελθόντος.
Εντυπωσιακή μίξη λοιπόν, "ανδρικής" ταινίας με ευαισθησίες και προβληματισμούς που βλέπεται άνετα και από τον γυναικείο πληθυσμό- καλά...μόνο τα οφθαλμόλουτρα να βάλεις.....Οι μάπες είναι καταπληκτικές και πάνε με το...δάκρυ. Δείτε το. Υπάρχουν μόνο κάποιες τρύπες στο σενάριο και το απαραίτητο "...του έριξα τόσες και δεν έπεσε κάτω", που έχει κληρονομήσει η ταινία από τα "Ρόκι". Εκεί τελειώνουν και οι ομοιότητες.

ΜΠΟΜΠΙΝΟΜΕΤΡΟ ***
ΘΑ ΤΟ ΞΑΝΑΒΛΕΠΑΤΕ; Με μπουνιές και κλωτσιές...!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΕΙΡΕΣ ΕΒΕΡ ΕΝΤ ΕΒΕΡ ΕΝΤ ΕΒΕΡ!!! (51-100)

Εδώ συνεχίζουμε το ταξίδι μας στις τηλεοπτικές αναμνήσεις. Είναι οι υπόλοιπες 50 από τις 100 αγαπημένες σειρές του κου Λάκη. Επαναλαμβάν...