Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

STAR WARS, ΕΠΕΙΣΌΔΙΟ Ι: Η ΑΟΡΑΤΗ ΑΠΕΙΛΗ (STARWARS: EPISODE I- THE PHANTOM MENACE) 1999 (3D VERSION 2012) ΗΠΑ, Διάρκεια 136'.

Director,Writer, Producer: 

George Lucas

Το πρώτο επεισόδιο της πιο γνωστής κινηματογραφικής σειράς φαντασίας έρχεται καλπάζοντας σε 3D. Δεν αμφιβάλλω στιγμή ότι θα έχει γίνει εντυπωσιακή δουλεία σε τεχνικό επίπεδο. Ο φίλος μας ο Lucas ποτέ δεν μας απογοήτευσε σε αυτόν τον τομέα. Είναι μια ευκαιρία να γνωρίσουν και οι πιο νέοι φίλοι την συγκινητική και γεμάτη περιπέτειες ιστορία του Άνακιν Σκάιγουόκερ/Νταρθ Βέιντερ. Επειδή έχουν χυθεί ποτάμια ψηφιακών και μη μελανιών, θα είμαι σύντομος και περιεκτικός.
Η δεύτερη τριλογία είναι υποδεέστερη της πρώτης, με μόνη εξαίρεση το πολύ καλό τρίτο μέρος "Η εκδίκηση των Σιθ". Υπάρχουν όμως πολλά πράγματα να δει κανείς και ιδιαίτερα οι φανατικοί.
Στην "Αόρατη απειλή" βλέπουμε την ανακάλυψη του Άνακιν από τον  Qui-Gon Jinn και τον μαθητευόμενο του Τζεντάι Obi-Wan Kenobi. Στην καρδιά της ιστορίας βρίσκεται το πεπρωμένο του, η άνοδος της Σκοτεινής Δύναμης και η γέννηση ενός μελλοντικού έρωτα. 
Ο Lucas αναλαμβάνοντας όλο το βάρος της σκηνοθεσίας επικεντρώνεται περισσότερο στο οπτικό όργιο και αφήνει τους χαρακτήρες μετέωρους. Υπάρχουν 2-3 σκηνές ανθολογίας και ένας εκπληκτικά σπαστικός χαρακτήρας (Jar Jar Binks). Το αποτέλεσμα είναι διφορούμενο. Η ταινία έχει τον επικό της χαρακτήρα και είναι πιστή στους μύθους. Ο νεαρός Σκάιγουόκερ είναι αντιπαθής και ατάλαντος. Ο κακός (Darth Maul) εντυπωσιακός, αλλά φαίνεται λίγο στην οθόνη. Οι υπόλοιποι ηθοποιοί είναι ικανότατοι και σώζουν με την ερμηνεία τους την κατάσταση (Liam NeesonEwan McGregorNatalie Portman). Η μουσική καταπληκτική όπως πάντα (John Willams). 
Προσωπικά θα ήθελα να το δω σε 3D. Νομίζω ότι εκτός από τους "πιουρίστες" που θέλουν την πρώτη και μοναδική εκδοχή, οι υπόλοιποι αντιλαμβανόμαστε ότι αυτές οι ταινίες είναι για μεγάλες οθόνες και εκπληκτικές προβολές. 
Το παραμύθι είναι εκεί, αν και πλησιάζει την αισθητική ενός βιντεοπαιχνιδιού, τα υλικά όμως είναι τόσο καλά ανακατεμένα που μπορούμε να κάνουμε και τα στραβά μάτια, σαν γνήσιοι φαν!

ΜΠΟΜΠΙΝΟΜΕΤΡΟ  ***
ΘΑ ΤΟ ΞΑΝΑΒΛΕΠΑΤΕ; Δεν ρωτάνε τέτοια πράγματα...!










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΕΙΡΕΣ ΕΒΕΡ ΕΝΤ ΕΒΕΡ ΕΝΤ ΕΒΕΡ!!! (51-100)

Εδώ συνεχίζουμε το ταξίδι μας στις τηλεοπτικές αναμνήσεις. Είναι οι υπόλοιπες 50 από τις 100 αγαπημένες σειρές του κου Λάκη. Επαναλαμβάν...