Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

TV BLURAY/ DVD

THE WALKING DEAD- SEASON 1 ( 2010 ) ΗΠΑ 

Creator: 
Frank Darabont                

Τι εξυπηρετεί άλλη μια ιστορία με ζόμπι; Μάλλον τίποτα, αλλά είναι πλέον ένα είδος υποκατηγορίας ταινιών που έχει φανατικό κοινό. Απόδειξη η μεγάλη τηλεθέαση που είχε η συγκεκριμένη τηλεοπτική παραγωγή. Βασισμένη σε μια αρκετά ενδιαφέρουσα σειρά κόμικ και με καταπληκτικό επίπεδο παραγωγής, υπεύθυνος για το οποίο είναι ο Frank Darabont ( Τελευταία έξοδος: Ρίτα Χέιγουορθ, Το πράσινο μίλι, Η ομίχλη ) ο οποίος έχει γράψει και σκηνοθετήσει και το πρώτο επεισόδιο, η σειρά μας δείχνει μια κλασσική ιστορία Αποκάλυψης. Διαδραματίζεται στην Ατλάντα των ΗΠΑ και τα περίχωρα της. Ο πρωταγωνιστής ξυπνά σε έναν κατεστραμμένο και εφιαλτικό κόσμο, όπως στο κλασσικό sci-fi μυθιστόρημα, Day of the Triffids. Θα ξεκινήσει μια απεγνωσμένη προσπάθεια να επιβιώσει και να ξαναβρεί την οικογένεια του.
Η πρώτη περίοδος έχει μόνο 6 επεισόδια και ως εκ τούτου δεν μπορούμε να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα. Από ότι έχουμε δει έχει αρκετό ενδιαφέρον, ειδικά τα 2 πρώτα επεισόδια. Το βασικό μειονέκτημα είναι ότι η ιστορία δεν προχωρά πολύ γρήγορα και οι δευτερεύουσες ιστορίες δεν είναι πάντα αξιόλογες. Για τους φίλους του είδους αγγίζει το τέλειο. Τα ζόμπι έχουν τα χαρακτηριστικά που ξέρουμε από τις ταινίες του Ρομέρο ( Night of the living dead, Day of the dead κλπ.). Υπάρχουν και στιγμές που οι δημιουργοί αποτίουν φόρο τιμής στον πρωτομάστορα George. Το επεισόδιο στο εμπορικό κέντρο, είναι ένα κλείσιμο του ματιού στο Dawn of the dead. 

ΜΠΟΜΠΙΝΟΜΕΤΡΟ   ***1/2

ΘΑ ΤΟ ΞΑΝΑΒΛΕΠΑΤΕ??      Με παρέα, γιατί το είδα μόνος και θέλει χαβαλέ...



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΕΙΡΕΣ ΕΒΕΡ ΕΝΤ ΕΒΕΡ ΕΝΤ ΕΒΕΡ!!! (51-100)

Εδώ συνεχίζουμε το ταξίδι μας στις τηλεοπτικές αναμνήσεις. Είναι οι υπόλοιπες 50 από τις 100 αγαπημένες σειρές του κου Λάκη. Επαναλαμβάν...