Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

COWBOYS AND ALIENS ( 2011 ) ΗΠΑ, Ινδία. 118' ( 135' Extended )


Director: 


Όσοι βιαστήκατε να ξεγράψετε την ταινία του Jon Favreau, ξανασκεφτείτε το. Ο τίτλος τα λέει όλα. Θα σας το κάνω πιο λιανά λέγοντας το στα Ελληνικά: Καουμπόηδες και Εξωγήινοι!!! Αυτό ακριβώς είναι, μια τεράστιου προϋπολογισμού Β movie με διάσημους πρωταγωνιστές. Δεν έχει περαιτέρω αναζητήσεις, είναι ότι ψωνίζεις. Ξεκινά σαν κλασσικό γουέστερν με μια πινελιά μυστηρίου, με τον Daniel Craig να ξυπνά χωρίς μνήμη και όνομα στην μέση του πουθενά. Έχει στον καρπό του ένα μεταλλικό αντικείμενο που δεν βγαίνει με τίποτα. Φτάνει στην πλησιέστερη πόλη όπου όλοι τρέμουν το μεγάλο γαιοκτήμονα Ντόλαρχαϊντ ( Harrison Ford ). Μετά από μια παρεξήγηση τα πράγματα θα σοβαρέψουν και εκεί που όλοι περιμένουν μια μονομαχία, ένας νέος παράγοντας θα ανατρέψει τα πάντα.
Από την ώρα που εμφανίζονται οι εξωγήινοι η ταινία αποκτά πιο γρήγορο ρυθμό. Τα όποια σεναριακά κενά, αντιμετωπίζονται με χιούμορ, το υπόλοιπο καστ είναι πολύ καλό και γενικά η ταινία δείχνει δουλεμένη. Στα προσόντα της προσθέστε και το ότι είναι πιο σκοτεινή και βίαιη από ότι θα περίμενε κανείς από ένα καλοκαιρινό μπλοκμπάστερ. Ίσως αυτός είναι και ο λόγος που δεν τα πήγε και τόσο καλά στα ταμεία. 


Ο κύριος Μπομπίνας είδε την ειδική extended εκδοχή, κατά 17 λεπτά μεγαλύτερη από αυτή που προβλήθηκε στα σινεμά. Θεωρώ ότι κάνει καλό στην ταινία, γιατί "αναπνέει" περισσότερο στην αρχή και μεις γνωρίζουμε τους χαρακτήρες. Επίσης περιλαμβάνει πιο εκτεταμένες σκηνές μαχών. Μια χαρούλα γενικά, ότι πρέπει για ένα χαλαρό απόγευμα στο σπίτι. Δεν είναι κανένα αριστούργημα, αλλά μια τίμια περιπέτεια για μας που είμαστε για πάντα παιδιά!

ΜΠΟΜΠΙΝΟΜΕΤΡΟ             7 στα 10.

ΘΑ ΤΟ ΞΑΝΑΒΛΕΠΑΤΕ?        Ίσως... 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΕΙΡΕΣ ΕΒΕΡ ΕΝΤ ΕΒΕΡ ΕΝΤ ΕΒΕΡ!!! (51-100)

Εδώ συνεχίζουμε το ταξίδι μας στις τηλεοπτικές αναμνήσεις. Είναι οι υπόλοιπες 50 από τις 100 αγαπημένες σειρές του κου Λάκη. Επαναλαμβάν...