Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

THE NEW "THING" ΣΤΟ WILD THING

THE THING ( 2011 ) ΗΠΑ, Καναδάς 103'


Director: 

Matthijs van Heijningen Jr.


Πρίκουελ του ριμέικ του Τζον Κάρπεντερ με τον ίδιο τίτλο, η ταινία του Matthijs van Heijningen Jr. μας λέει τι έγινε στην περίφημη Νορβηγική αποστολή. Πιστό στο φιλμ του Κάρπεντερ προσπαθεί να κρατήσει κάθε λεπτομέρεια ώστε να ταιριάζει. Την περίμενα με γλυκιά προσμονή, καθότι "Η απειλή" του 1982 είναι μια καταπληκτική ταινία τρόμου. Στην εποχή της ατύχησε γιατί, πρώτον συνέπεσε με τον Ε.Τ. στους κινηματογράφους και δεύτερον η πεσιμιστική και σκοτεινή της ατμόσφαιρα δεν ταίριαζαν σε εκείνο το καλοκαίρι με τα φώτα νέον και την ηλίθια αισιοδοξία που επικρατούσε. Αν την δεις σήμερα είναι καλύτερη από ποτέ. Δεν φαίνεται να έχει περάσει ούτε μια μέρα από πάνω της. Ίσως η καλύτερη ταινία του Κάρπεντερ. 


Η καινούργια λοιπόν δεν φέρνει κάτι νέο στον μύθο, απλά καταγράφει τις τελευταίες εφιαλτικές μέρες μιας επιστημονικής αποστολής, που ανακάλυψε κάτι πρωτόγνωρο στην Ανταρκτική. Περίμενα να μάθουμε τουλάχιστον κάτι παραπάνω για την προέλευση και τη φύση του εξωγήινου ναυαγού. Επίσης, το στοιχείο της έκπληξης λείπει, γιατί ξέρουμε τι θα συμβεί και περί τίνος πρόκειται. Οι καλύτερες σκηνές είναι αυτές που κοπιάρουν την παλιά ταινία. Ο σκηνοθέτης δεν δουλεύει στο να γνωρίσουμε καλύτερα τους χαρακτήρες, με αποτέλεσμα εκείνοι να είναι σκέτο κρέας για το thing. Υπάρχουν και μερικά σεναριακά κενά, ειδικά στο τέλος. Μην με παρεξηγήσετε, δεν είμαι καθόλου κολλημένος με το παρελθόν. Απλά τυχαίνει η παλιά ταινία να είναι πολύ καλύτερη.
Και αυτή εδώ όμως δεν είναι για πέταμα. Έχει την αγωνία της και είναι καλογυρισμένη. Τα εφέ του πλάσματος είναι βασισμένα στα σχέδια του Rob Bottin, θεού του μακιγιάζ και των ειδικών εφέ τη δεκαετία του '80. Το καστ συμπαθές. Μια χαρά προβολή στο σπίτι, στο σινεμά φαίνεται "λίγο". Οπωσδήποτε όμως να δείτε την παλιά, που είναι και συνέχεια βρε αδερφέ- αν δεν την έχετε δει ήδη 10 φορές.

ΜΠΟΜΠΙΝΟΜΕΤΡΟ   6 στα 10

ΘΑ ΤΟ ΞΑΝΑΒΛΕΠΑΤΕ?     Σε διπλή προβολή και τις 2, με φίλους και πίτσες!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΕΙΡΕΣ ΕΒΕΡ ΕΝΤ ΕΒΕΡ ΕΝΤ ΕΒΕΡ!!! (51-100)

Εδώ συνεχίζουμε το ταξίδι μας στις τηλεοπτικές αναμνήσεις. Είναι οι υπόλοιπες 50 από τις 100 αγαπημένες σειρές του κου Λάκη. Επαναλαμβάν...