Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

SKYLINE ( 2010, ΗΠΑ )



DIRECTORS                                 
Colin and Greg Strause











         90'   color            Θρίλερ επιστημονικής φαντασίας















Λοιπόν θα είμαι σύντομος. Τα παιδιά δεν τό'χουνε. Τα αδέρφια Strause μετά από μια θητεία στα οπτικά εφέ, με ταινίες όπως το "300"(**) και μόνο με 5 χρόνια στο κουρμπέτι, κάνανε την δεύτερή τους ταινία μετά από το ανεκδιήγητο "Alien vs. Predator 2: Requiem"(1/2)!!!! To πρόβλημα είναι όμως ότι αντιμετωπίζουν τους χαρακτήρες τους σαν ειδικά εφέ και τα ειδικά εφέ σαν χαρακτήρες. Για να μην πούμε για την ιστορία που δεν έχει ούτε ένα ψήγμα πρωτοτυπίας. Είναι κάτι σαν το "Cloverfield"(**) ανακατεμένο με τον "Πόλεμο των κόσμων"(**)- τον καινούργιο.

Καθώς βρίσκεται στο Λος Άντζελες, λοιπόν, το πρωταγωνιστικό ζευγάρι και επισκέπτονται έναν φίλο τους, ξυπνάνε τα ξημερώματα από ένα λαμπερό φως. Έντρομοι ανακαλύπτουν σιγά σιγά ότι η πόλη έχει καταληφθεί από εξώκοσμα πλάσματα-μηχανές.


Οι σκηνοθέτες κάνουν ένα σοβαρό λάθος στην αρχή. Ξεκινάνε στη μέση του δεύτερου μέρους, σαν να κάνουν ένα επεισόδιο σειράς και στην συνέχεια μεταφέρουν την υπόθεση 15 ώρες πριν, κάτι που αυτόματα αποδυναμώνει το μυστήριο και κάνει την ταινία να επαναλαμβάνεται. Οι ήρωες μιλάνε με γραφικές ατάκες και το love story- που εξελίσσεται απίστευτα στον αχταρμά του τέλους- είναι για μπάτσες. Το μόνο που αξίζει είναι κάποιες επιμέρους σκηνές καταδίωξης και μια γενική διάθεση χαβαλέ που δεν είναι απαραίτητο ότι θα κάνεις. Είναι απίστευτο πόσες ηλίθιες στιγμές υπάρχουν, παρ΄όλα αυτά δεν είναι τελείως για τα σκουπίδια. Αυτό που κυρίως την σώνει κάπως είναι η περιεκτικότητά της. Σε 80 λεπτά γίνονται όλα.

Αντέχεται μόνο με καλή παρέα και διάθεση για κανιβαλισμό. Κατά τα άλλα.......γκρέμιστα!! Μην τολμήσετε να πάτε σινεμά να την δείτε. Υπάρχει και το dvd.....προαιρετικά. Εκκωφαντική βλακεία με καλές προθέσεις.



ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ         *1/2

ΘΑ ΤΟ ΞΑΝΑΒΛΕΠΑΤΕ??         Δεν αντέχεται 

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ ΚΟΙΝΟ        Κανένα.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΕΙΡΕΣ ΕΒΕΡ ΕΝΤ ΕΒΕΡ ΕΝΤ ΕΒΕΡ!!! (51-100)

Εδώ συνεχίζουμε το ταξίδι μας στις τηλεοπτικές αναμνήσεις. Είναι οι υπόλοιπες 50 από τις 100 αγαπημένες σειρές του κου Λάκη. Επαναλαμβάν...